Ahmet Davutoğlu mu, İsmail Kahraman mı? İşte Erdoğan'ın son kararı...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, TBMM'nin açılış oturumunu konu edindiği köşe yazısında önemli bir kulis bilgisi paylaştı...

TBMM 26. dönem 3. yasama yılı, dün gerçekleşen açılış oturumu ile başladı. Açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi.

Meclis açılış oturumunu bugün köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi satır aralarında önemli bilgiler paylaştı.

Ekim ayında yapılacak Meclis Başkanlığı seçimlerine, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis Başkanı olacağı yönündeki iddialar gündeme gelmişti.

O iddialara son noktayı koyan Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesinin İsmail Kahraman’ın Meclis başkanlığının devamından yana olduğu söyleniyor." diye yazdı.

İşte o yazının ilgili bölümü;

Üslup ve yaklaşım değişiyor

MECLİS’in açılışında ilginç görüntüler ve çok önemli mesajlar vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girince CHP’liler ayağa kalkmadı. HDP sıraları ise boştu. AK Partililer ve MHP’liler Cumhurbaşkanı’nı ayakta karşıladı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman konuşurken, CHP milletvekilleri dikkatli bir şekilde dinliyordu. Meclis Başkanı’na hayran olduklarından değil, ‘Atatürk’ deyip demeyeceğini tespit etmeye çalışıyorlardı. İsmail Kahraman konuşmasının sonunda ‘Atatürk’ deyince en çok CHP milletvekilleri rahatladı. AK Parti milletvekilleri ise İsmail Kahraman’ın yeni dönemde Meclis başkanı olup olmayacağıyla ilgiliydiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iradesinin İsmail Kahraman’ın Meclis başkanlığının devamından yana olduğu söyleniyor. Bir dönem daha, ‘İsmail Abi’ formülü geçerli.

Ahmet Davutoğlu mu, İsmail Kahraman mı? İşte Erdoğan'ın son kararı... ile ilgili etiketler TBMM Erdoğan Davutoğlu kahraman
GÜNÜN VİDEOSU

Reisi'yi son yolculuğuna uğurlamak için İranlılar Meşhed'e akın etti

İran'da, pazar günü helikopter kazası geçirerek hayatını haybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyaniçin üç günlük cenaze töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Reisi için Meşhed'de düzenlenen son törene İranlılar adeta akın etti.