Barış Boyun soruşturmasında sıcak gelişme: Gözaltı sayısı 21'e çıktı...

İtalya'daki Barış Boyun soruşturmasında biri Türk diğeri Arnavut uyruklu iki kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi.

Son dakika haberi: İtalya'da Barış Boyun suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi.

Gözaltınan alınanların 1'inin Türk diğerinin ise Arnavut asıllı olduğu belirtildi.

 

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle anılan suç ağı elebaşı Barış Boyun, dün İtalya'nın Viterbo kentinde düzenlenen operasyonda 'terör amaçlı silahlı çeteyle suçlanan örgütün Türk patronu' olarak yakalandı.

İtalyan Polisinden (Polizia di Stato) dün yapılan yazılı açıklamaya göre, Milano Mahkemesi Ön Soruşturma Hakimliğinin çıkardığı ihtiyati gözaltı kararı doğrultusunda, İtalya, Türkiye ve Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına aldı.

Dün operasyonlara ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Operasyonda elebaşı Barış Boyun'un da aralarında olduğu organize suç örgütü üyesi 19 şüpheli yakalandı. Firari Barış Boyun Organize Suç Örgütüne yönelik bu güne kadar İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, ve Kütahya’ da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalandı. Bunlardan; 175’i tutuklandı ve 100’ü hakkında adli kontrol kararı verildi" ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da, Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’in uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinde yer alan Barış Boyun çetesinin üyesi, yaya olarak Gürcistan’a kaçarken yakalanmıştı.

Barış Boyun soruşturmasında sıcak gelişme: Gözaltı sayısı 21'e çıktı... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.