AĞRI imsakiye saatleri 2024! Ağrı 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri

Müslüman alemi için en kutsal dönemler arasında yer alan Ramazan ayına çok kısa bir zaman kaldı. Diğer taraftan, 2024 imsakiye saatleri de Diyanet tarafından açıklandı. Bu çerçevede, Ağrı'da yaşayan vatandaşlar tarafından "2024 Ağrı imsakiye saatleri" büyük bir merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte, AĞRI imsakiye saatleri 2024! AĞRI 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri! Ayrıntılar haberimizde...

Diyanet'in duyurusuna göre, Ağrı Ramazan İmsakiyesi 2024 yılı için yayımlandı. Ramazan ayı, 11 Mart'ta ilk sahur ile başlayacak ve 9 Nisan'daki son iftar ile sona erecek. Bu nedenle "Ağrı imsakiye saatleri" Ağrı'da yaşayan vatandaşlar tarafından heyecanla araştırılıyor. İşte, Ağrı imsakiye saatleri 2024! AĞRI 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri! Detaylar haberimizde...

AĞRI imsakiye saatleri 2024! Ağrı 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri

AĞRI İMSAKİYE SAATLERİ 2024

AĞRI imsakiye saatleri 2024! Ağrı 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri - Resim : 2

AĞRI imsakiye saatleri 2024! Ağrı 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri - Resim : 3

ORUÇ NEDEN TUTULUR?

İslam'da oruç, Müslümanlar için önemli bir ibadet ve dini sorumluluktur. Oruç, İslam'ın beş temel ibadetinden biri olan şehadet (iman etmek), namaz kılmak, zekat vermek, haccetmek ve oruç tutmak ile birlikte gelir. Oruç, İslam peygamberi Muhammed'in (s.a.v) örnek yaşamıyla ve Kuran'daki belirli ayetlerle temellendirilmiştir. İslam'ın beş şartından biri olan oruç, Ramazan ayında tutulur ve bu ay İslam takvimine göre dokuzuncu aydır.

İslam'ın temel kitabı olan Kuran'da, orucun farz kılınmasına dair şu ayet bulunmaktadır:

"Ey iman edenler! Oruç, size, öncekilere farz kılındığı gibi, sizden öncekilere de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz." (Bakara Suresi, 2:183)

Oruç, müslümanların Allah'a karşı bir bağlılık ve itaat göstermeleri, sabır, dayanıklılık, özveri ve kendini kontrol etme yeteneklerini geliştirmeleri açısından önemlidir. Ayrıca, oruç tutmak, sosyal dayanışma, yardımlaşma ve fakirlere yardım etme gibi değerleri de içerir. Ramazan ayı boyunca tutulan oruçlar, müslümanların manevi bir temizlik ve ruhsal gelişim sürecine katkıda bulunmalarını amaçlar.

Oruç, gün boyunca yemek, içmek, kötü söz söylemek, kötü davranışlarda bulunmak gibi birtakım fiziksel ve davranışsal kısıtlamaları içerir. Bu kısıtlamalar, kişinin manevi bir disiplin kazanmasına ve kendini kontrol etmesine yardımcı olur. Ramazan ayı boyunca oruç tutan müslümanlar, iftar (akşam yemeği) ile birlikte özel dua ve ibadetler yaparak bu kutsal ayı tamamlarlar.

 

 

 

AĞRI imsakiye saatleri 2024! Ağrı 11 Mart-9 Nisan iftar, teravih ve sahur vakitleri ile ilgili etiketler Ağrı iftar sahur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.