Afrika Uluslar Kupası, Omicron varyantı nedeniyle ertelenebilir mi?

Kamerun'da düzenlenecek ve 9 Ocak'ta başlayacak Afrika Uluslar Kupası'nın geleceği Omicron varyantının dünya çapında yaygınlaşması nedeniyle merak konusu oldu. Organizasyon komitesi ve Afrika Futbol Konfederasyonu merakla turnuvanın yapılmasında ısrarcı olurken, ortaya çıkan son haberler keskin bir dönüşün olabileceğine işaret ediyor. Turnuvada başta Salah ve Mane olmak üzere birçok yıldız isim mücadele edecek.

9 Ocak'ta başlayacak ve 6 Şubat'ta sona erecek Afrika Uluslar Kupası'nın yapılıp yapılmayacağı Omicron varyantının yaygınlaşması nedeniyle merak konusu oldu. Organizatörler, Kamerun'da düzenlenecek turnuvanın gerçekleşmesi konusunda kararlı olduklarının altını çizmesine rağmen son çıkan haberler durumun farklı olduğunu gösteriyor. Fransız RMC Sport'un haberine göre turnuvanın iptali masada duruyor. Söz konusu haberde Omicron varyantının yaygınlaşması sonrası ortaya çıkan küresel karmaşa turnuvanın iptaline neden olabileceği belirtiliyor.

Turnuvanın organizatörleri ekim ayının sonunda Afrika Futbol Konfederasyonu ile yaptığı toplantıda organizasyonun son durumu hakkında görüştü. Toplantı sonrası organizasyon komitesi yaptığı açıklamada turnuvanın yapılması için 'acil dikkat' gerektiğinin altını çizdi.

TARAFTARLARIN DURUMU NE OLACAK?

Afrika Uluslar Kupası için tarih yaklaşırken organizasyon komitesinin ilgilenmesi gereken önemli bir konu da taraftarlar... Kamerun'da düzenlenecek turnuvayı stadyumda takip edecek taraftarların bir salgına neden olmaması için alınması gereken önlemler en ciddi meselelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Afrika Futbol Konfederasyonu Genel Sekreteri Veron Mosengo-Omba Kamerun'da organizasyon komitesi ile yaptığı toplantı sonrası açıklama yatı. Omba, "Yapılan çok iş var. Aynı ivmeyle devam etmeliyiz. Dinlenemeyiz. 24 saat çalışmak zorundayız" dedi.

Afrika Uluslar Kupası bu yılın Haziran ve Temmuz aylarında yapılacaktı, ancak yaz aylarında 'elverişsiz iklim koşulları' nedeniyle 2022'nin başına ertelendi.

YILDIZ OYUNCULAR SAHNE ALACAK

Afrika Uluslar Kupası'nda Avrupa'nın büyük liglerinde oynayan yıldız oyuncular sahne olacak. Yıldız oyuncular arasında Liverpool'un en önemli isimleri Salah ve Mane özellikle takip edilecek isimleri arasında başı çekiyor. İki yıldız oyuncu Premier Lig'deki 'Boxing Day' fikstürünün ardından milli takımlarına katılmak için İngiltere'den oynayacak. İki yıldız isim, Chelsea'ye karşı 2 Ocak'ta oynanacak kritik maçın ardından milli takımlarının kampına katılacak. FIFA düzenlemeleri, oyuncuların Ocak ayına kadar kulüpleri tarafından serbest bırakılması gerektiğini belirtiyor.

Afrika Uluslar Kupası, Omicron varyantı nedeniyle ertelenebilir mi? ile ilgili etiketler Kamerun salgın afrika uluslar kupası 2022 salah mane omicron varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.