Afrika Kupası maçları ne zaman? Afrika Kupası ne zaman başlayacak? Afrika Kupası nerede oynanacak?

Afrika'nın en büyük futbol organizasyonu olan Afrika Uluslar Kupası'nın ne zaman ve nerede düzenleneceği merak ediliyor. 2024 Temmuz ayında olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen maçların ne zaman oynanacağı araştırılıyor. Bu çerçevede turnuvanın başlamasına sayılı günler kala, hem futbolseverler hem de turnuvaya katılacak futbolcular heyecanla bekliyor. Peki, Afrika Kupası maçları ne zaman? Afrika Kupası ne zaman başlayacak? Afrika Kupası nerede oynanacak? İşte detaylar...

Afrika Uluslar Kupası'nda kadrolar netleşiyor. Süper Lig oyuncularına da sahiplik edecek Afrika'nın en büyük futbol organizasyonu olan Afrika Uluslar Kupası'nın ne zaman ve nerede düzenleneceği merak konusu oldu. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen maçların ne zaman oynanacağı araştırılıyor. Bu çerçevede turnuvanın başlamasına sayılı günler kala, hem futbolseverler hem de turnuvaya katılacak futbolcular heyecanla bekliyor. Peki, Afrika Kupası maçları ne zaman? Afrika Kupası ne zaman başlayacak? Afrika Kupası nerede oynanacak? İşte detaylar...

Afrika Kupası maçları ne zaman? Afrika Kupası ne zaman başlayacak? Afrika Kupası nerede oynanacak?

AFRİKA KUPASI NE ZAMAN 2024?

Afrika'nın en büyük futbol organizasyonu olan Afrika Uluslar Kupası, 13 Ocak-11 Şubat 2024 tarihleri arasında Fildişi Sahili'nde düzenlenecek. Turnuvada 24 takım mücadele edecek.

Grup aşaması, 13-20 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Grup birincileri ve ikincileri ile en iyi dört üçüncülük takımı, son 16 turuna yükselecek.

AFRİKA KUPASI FİNALİ NE ZAMAN 2024?

Çeyrek finaller 25-26 Ocak, yarı finaller 29-30 Ocak, üçüncülük maçı 6 Şubat ve final ise 11 Şubat'ta oynanacak.

Turnuvanın favorileri arasında, son şampiyon Senegal, 2017 ve 2021 şampiyonu Kamerun, 2019 şampiyonu Mısır ve 2015 şampiyonu Nijerya yer alıyor.

AFRİKA KUPASINDA YER ALACAK SÜPER LİG OYUNCULARI

Süper Lig'den de birçok isim Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek. İşte turnuvaya katılacak Süper Lig'den futbolcular:

Hakim Ziyech (Galatasaray) - Fas
Nicolas Pepe (Trabzonspor) - Fildişi Sahili
Max Gradel (Gaziantep FK) - Fildişi Sahili
Bright Osayi-Samuel (Fenerbahçe) - Nijerya
Ahmed Musa (Sivasspor) - Nijerya
Kenneth Omeruo (Kasımpaşa) - Nijerya
Vincent Aboubakar (Beşiktaş) - Kamerun
Olivier Ntcham (Samsunspor) - Kamerun
Clinton N'Jie (Sivasspor) - Kamerun
Arthur Masuaku (Beşiktaş) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti
Cedric Bakambu (Galatasaray) - Demokratik Kongo Cumhuriyeti

AFRİKA KUPASI NEREDE OYNANACAK?

Turnuva, Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan ve diğer şehirlerde oynanacak.

Afrika Kupası maçları ne zaman? Afrika Kupası ne zaman başlayacak? Afrika Kupası nerede oynanacak? ile ilgili etiketler Afrika
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.