Afganistan'ın en modern kenti Herat düştü! Kabil'in zamanı tükeniyor!

Afganistan'da yaşanan insanlık dramı, 'düşmez' denilen şehirlerin bugün içinde bir bir düşmesiyle devam ediyor. Kandahar'ın Taliban'ın eline geçmesinin haberi henüz sindirilememişken, bir kötü haber de Herat'tan geldi. Herat, kültürel olarak Afganistan'ın en önde gelen şehri olarak bilinen modern ve gelişmiş bir şehirdi. Binlerce insan evlerini terk ederek Kabil'e gitmeye çalışıyor. Kırsal ise Taliban'ın kontrolünde. Dünya endişeyle ABD'nin çekilme kararının sonuçları olan gelişmeleri izliyor.

ABD birliklerinin Afganistan'dan geri çekilme sürecinin başlamasının ardından Taliban, hakimiyet alanını genişletmeye devam ediyor.

Taliban, Afganistan’ın en büyük üçüncü kenti Herat vilayetinin merkezini ele geçirerek kontrol altına aldığı vilayet merkezi sayısını son 7 günde 11’e yükseltti.

Haftalardır Taliban tarafından kuşatma altında olan Herat, önemli ticaret yolları üzerinde ve İran'a açılan bir kapı olarak görülüyor. Herat aynı zamanda Afganistan'ın en gelişmiş, özgürlükçü ve seküler şehri olarak biliniyordu. 

Afganistan'ın en modern kenti Herat düştü! Kabil'in zamanı tükeniyor!

BİNLERCE SİVİL EVLERİNİ TERK ETTİ, KABİL'E VARMAYA ÇALIŞIYOR

Taliban ilerleyişi nedeni ile binlerce sivil evlerini terk ederek, çatışmalardan kaçmak için başkent Kabil'e göç ediyor.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, Afganistan'da son bir ayda binden fazla sivil öldürüldü.

TALİBAN, TESLİM OLAN AFGAN ASKERLERİNİ İNFAZ EDİYOR

ABD’nin Afganistan Büyükelçili, Taliban'ın teslim olan Afgan askerlerini infaz ettiğine dair haberler olduğunu ifade ederek, bunun "son derece rahatsız edici olduğunu ve savaş suçu teşkil edebileceğini" belirtti.

72.000 ÇOCUK SOKAKLARDA UYUYOR

Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı) ise, son günlerde Kabil’e yaklaşık 72 bin çocuğun geldiğini ve bu çocukların çoğunlukla sokaklarda uyuduğu ifade etti.

Afganistan'ın en modern kenti Herat düştü! Kabil'in zamanı tükeniyor! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban herat düştü işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.