Afganistan'dan ABD'ye tahliye edilen binlerce çocuğun ailesi yok: Gelecekleri belirsiz

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesi sonrası yüz binlerce Afgan ülkeden tahliye edilmişti. Tahliye edilenler arasındaki bin 450 çocuğun ailesi olmadan ülkeden ayrıldığı tespit edildi. ABD'li yetikililer, çocukların geleceğini. belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Taliban'ın geçen ağustos ayında Afganistan'da kontrolü ele geçirmesinin ardından 100 binden fazla Afgan vatandaşı ABD'ye tahliye edildi. Afganistan'dan ABD'ye gelen Afganlar arasında ailesi olmadan tahliye edilen yaklaşık bin 450 çocuk bulunduğu ortaya çıktı.

Afganistan'dan ABD'ye tahliye edilen binlerce çocuğun ailesi yok: Gelecekleri belirsiz

ÇOCUKLARIN GELECEĞİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık bin 450 çocuk aileleri olmadan bu ülkeye geldi.

Yetkililer, tahliye edilen çocukların bir kısmının sponsorlarla ve ABD'deki diğer akrabaları ile yaşadığını, yaklaşık 250 çocuğun ise hala devlet gözetiminde olduğunu belirtti.

Afganistan'dan ABD'ye tahliye edilen binlerce çocuğun ailesi yok: Gelecekleri belirsiz - Resim : 2

Tahliye edilen çocukların aileleri ile bir araya gelip gelemeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Çocukların bir kısmı kaos ortamında yapılan tahliyeler sırasında ailelerinden ayrılmış, bazı aileler ise Hamid Karzai Uluslararası Havalimanına yönelik terör saldırısında hayatını kaybetmişti.

Afganistan'dan ABD'ye tahliye edilen binlerce çocuğun ailesi yok: Gelecekleri belirsiz ile ilgili etiketler Afganistan Çocuk tahliye ABD aile
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.