Afganistan'daki Türkleri tahliye eden THY uçağı havalandı!

Afganistan'daki Türklerin tahliye edilmesi için Kabil'e gönderilen TK707 numaralı THY uçağı saat 12'ye doğru Türk vatandaşlarını ve destek talep eden ülkelerin mensuplarını da alarak 5 saat 30 dakika sonra havalandı. Uçağın öğlen saatlerinden sonra İstanbul Havalimanı'na iniş yapması bekleniyor.

Taliban'ın 20 yılın ardından Kabil’e girmesinin ardından birçok ülke Afganistan'daki vatandaşlarını ve diplomatlarını tahliye etmeye başladı.

Ülkedeki Türk vatandaşlarının tahliyesi için de Kabil Havalimanı'na THY uçağı gönderilmişti.

UÇAK TÜRKİYE YOLUNDA

Birkaç saat boyunca pistte kalan TK707 numaralı uçak, Türk vatandaşlarını ve destek talep eden ülkelerin mensuplarını da alarak Kabil Havalimanı’ndan saat 12.00'a doğru kalkış yaptı.

324 yolcuyla Türkiye'ye gelmesi beklenen uçağın öğlen saatlerinden sonra İstanbul Havalimanı'na iniş yapması bekleniyor.

Afganistan'daki Türkleri tahliye eden THY uçağı havalandı! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban THY uçağı türk vatandaşları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.