Afganistan'daki 34 vilayetin 31'inde sokağa çıkma kısıtlaması geldi!

Afganistan'daki 34 vilayetin 31'inde güvenlik tehdidinin arttığı gerekçesiyle yerel saatle 22.00-04.00 saatleri sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu yöntemle, henüz hiçbir vilayetin merkezini kontrolü altına alamayan Taliban militanlarının şehir merkezlerine sızmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

ABD ve NATO birliklerinin Afganistan'dan çekilme sürecinin başlamasıyla birlikte ülkedeki ilerleyişini hızlandıran Taliban'a karşı önlemler arttırılıyor.

Afganistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şiddeti durdurmak ve Taliban'ın hareketlerini sınırlamak için ülke genelinde 31 vilayette gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi" ifadeleri kullanıldı. Bu sayede, vilayetlerin merkezlerini ele geçirememiş olan Taliban'ın sızma yapmasının engellenmesi hedefleniyor.

Aşağıdaki haritada görüldüğü üzere (kızmızı) Taliban, ülkenin neredeyse tüm kırsal bölgelerini kontrol ediyor. Şehirler arasında ise havayolu dışında güvenli bir ulaşım sağlanamıyor.

Afganistan'daki 34 vilayetin 31'inde sokağa çıkma kısıtlaması geldi!

İçişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Ahmad Zia Zia ise gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının yerel saatle 22.00-04.00 arasında geçerli olacağını kaydetti.

KABİL, PANJSHİR VE NANGARHAR KISITLAMAYA DAHİL DEĞİL

Sokağa çıkma yasağı uygulamasına aşağıdaki haritada kırmızıyla gösterilmiş olan Kabil, Panjshir ve Nangarhar dahil edilmedi.

Afganistan'daki 34 vilayetin 31'inde sokağa çıkma kısıtlaması geldi! - Resim : 2

Son aylarda çok sayıda bölgede kontrolü ele geçiren Taliban, henüz hiçbir vilayetin başkentinde kontrol sağlayamadı.

Söz konusu sokağa çıkma yasağının, Taliban militanlarının vilayet başkentlerine sızmasının engellenmesi amacıyla getirildiği ifade ediliyor.

Afganistan'daki 34 vilayetin 31'inde sokağa çıkma kısıtlaması geldi! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.