Afganistan'da Taliban sonrası büyük kaos: Can kayıpları ve yaralılar var

Afganistan'da Taliban güçleri ülkenin kontrolünü 10 günde ele geçirdi. Ülkeden ayrılmak isteyen binlerce kişi Hamit Karzai Havalimanı'na akın ederken son gelen görüntüler yaşanan kaos ve paniği gözler önüne serdi. Öte yandan ABD askerlerinin Kabil'deki havalimanında havaya ateş açması sonucu en az 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Washington yönetiminden konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz gelmedi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilme kararı sonrası Taliban ülkenin kontrolünü 10 günde ele geçirdi. Dün gece başkent Kabil'e Taliban'ın girmesi sonrası Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti.

Ülkedeki kaos havalimanları ve karayollarındaki yoğunluktan belli oluyor. Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından, ülkedeki ABD personelinin tahliyesi çalışmaları devam ediyor. Taliban'dan kaçmaya çalışanlar ise uçaklara akın ediyor.

BBC Güney Asya Büro Şefi Nicola Careem'in paylaştığı videoda, çok sayıda insanın aprona tırmanarak uçağa girmeye çalıştığı görülüyor. Careem yaptığı paylaşımda "Bu belki Afganistan'da şu ana kadar gördüğüm en üzücü görüntülerden biri. İnsanlar umutsuz ve terk edilmiş. Yardım kuruluşları, Birleşmiş Milletler ve hükümet yok." ifadelerini kullandı.

ABD ASKERLERİ ATEŞ AÇTI: EN AZ 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Reuters'ta yer alan habere ABD askerlerinin Kabil'deki havalimanında havaya ateş açması sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti. Gelen ilk bilgilere göre, olay nedeniyle çok sayıda yaralı bulunuyor.

Konu hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak ABD'li bir yetkili geçtiğimiz dakikalarda Reuters'a olayı doğrulamış ve "Kalabalık kontrolden çıktı. Havaya ateş açmak sadece kaosu yatıştırmak için yapıldı" demişti.

Öte yandan sosyal medayda paylaşılan görüntülerde ABD'lilerin açtığı ateş sonrası hayatı ı kaybeden ve yaralanan Afganların görüntüleri yer aldı.

Kentteki muhabirler Kabil'de derin bir sessizlik olduğunu, kentin tamimiyle Taliban'ın kontrolünde olduğunu ve Taliban'ın pek çok bölgede kontrol noktaları oluşturduğunu bildirdi.

TİCARİ UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Kabil'den ticari uçuşlar iptal edildi. Yapılan resmi açıklamada 'Hamid Karzai Havalimanı'ndan yağma ve talanı önlemek için ticari uçuş yapılmayacaktır. Lütfen havaalanına gelmeyin' ifadelerine yer verildi.

 

Afganistan'da Taliban sonrası büyük kaos: Can kayıpları ve yaralılar var ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Kabil Havalimanı uçak izdiham
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.