Afganistan'da Taliban kabusu büyüyor: Toplu infaz yaptılar

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası Afganistan'da kaos giderek büyüyor. Taliban, daha önce ılımlı mesajlar verse de Afganlara yönelik sergilediği şiddet eylemleri ve infazlarla geçmişi aratmadı. Son olarak Taliban'ın bazı Afganları toplu bir şekilde infaz ederek çukura attığı görüntüler görenleri dehşete düşürdü.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'la ilgili tüyler ürperten haberler gelmeye devam ediyor. Bu sabah Taliban tarafından bu sabah stadyumda dört komutanın idam edildiği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kaos ortamının hakim olduğu Afganistan'da son olarak Taliban tarafından bazı Afganların kurşuna dizilip toplu bir şekilde kazılan çukura atıldığı görüntüleri ortaya çıktı. Yerel medya, fotoğrafların çekildiği yerin Afganistan'ın güneyinde yer alan Kandahar yakınları olduğunu bildirdi.

Afganistan'da Taliban kabusu büyüyor: Toplu infaz yaptılar

BURKA GİYMEYEN KADINI İNFAZ ETTİLER

Öte yandan Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesinin ardından kadınlara yönelik verdiği ılımlı mesajların da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı. Takhar vilayetinde bir kadın burka giymediği gerekçesiyle Taliban güçleri tarafından sokak ortasında silahla vurularak öldürülmüştü. Söz konusu infaz Taliban’ın ‘genel af’ ilan edip, kadınlara yönetime katılmaları çağrısı yaptığı gün gerçekleşmesi dikkat çekmişti.

Afganistan'da Taliban kabusu büyüyor: Toplu infaz yaptılar - Resim : 2

HALK, KAÇMAK İÇİN HER YOLU DENİYOR

Taliban'ın başkent Kabil'e girmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeden kaçmış, sivil halk ise sınırlara ve havalimanına akın etmişti. Uçakların tekerleklerine ve iniş takımlarına tutunan Afganlar, bu şekilde ülkeden kaçmanın yollarını denemişti. Hatta bu nedenle 3 kişi uçaktan düşerek hayatını kaybetmişti.

 

Afganistan'da Taliban kabusu büyüyor: Toplu infaz yaptılar ile ilgili etiketler Afganistan Taliban infaz
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.