Afganistan’a 25. charter seferi

Düzensiz göçle mücadele kapsamında sınır dışı operasyonları aralıksız devam ediyor. Son olarak Kocaeli’den 137 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ülkelerine gönderildi. Böylece yılbaşından bu yana sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı 37.922’ye ulaştı.

Düzensiz göçle mücadeleye yönelik sınırlarda artırılan güvenlik önlemlerinin yanı sıra Türkiye’ye yasa dışı yollarla girenlerin yakalanmasına ilişkin kolluk birimlerinin denetimleri tüm hızıyla sürüyor. Yakalanan düzensiz göçmenler ise charter seferleri ve tarifeli uçuşlarla sınır dışı ediliyor.

Etkili ve hızlı işleyen sınır dışı mekanizması sayesinde Avrupa ortalamasının çok üzerinde bir başarıyla geri göndermeler gerçekleştiriliyor.

12.447 Afgan Ülkesine Gönderildi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, yılbaşından bu yana Afganistan’a 25’inci charter (özel uçak) seferi Kocaeli’den gerçekleştirildi.

Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezinde idari gözetim altında tutulan ve Kocaeli Cengiz Topel Havalimanına getirilen Afganistan uyruklu 137 düzensiz göçmen, kolluk birimlerinin gözetiminde güvenlik noktasından geçirilmesinin ardından Afganistan Hava Yolları'na ait uçağa bindirilerek ülkelerine gönderildi.

Afganistan’a 25. charter seferi
Böylece bu yıl Afganistan’a düzenlenen 25 charter seferi ile 4.142 ve tarifeli uçuşlarla 8.305 olmak üzere toplam 12.447 Afganistan vatandaşının ülkesine dönüşü sağlandı.

37.922 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

Yılbaşından itibaren tüm uyruklarla birlikte sınır dışı edilen düzensiz göçmen sayısı da 37.922’ye ulaştı. Düzensiz göçmenlerin ve organizatörlerin tespit ve deşifresine yönelik yoğunlaştırılan çalışmalar sayesinde yakalanan düzensiz göçmen sayısı ise 40.741 olarak kayıtlara geçti. Böylece sınır dışı başarı oranı %93 olarak gerçekleşti.

Geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altında bulunan 15.996, terke davet kapsamında işlemleri devam eden 1.581 olmak üzere toplam 17.577 düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri ise sürüyor.

Öte yandan, 2022 yılında 235'i Afganistan'a, 2'si Pakistan'a olmak üzere 237 charter seferinin yanı sıra tarifeli uçuşlarla birlikte toplam 124 bin 441 düzensiz göçmenin sınır dışı edilmişti.

Afganistan’a 25. charter seferi ile ilgili etiketler Afganistan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.