Afgan üssü toplu halde Taliban'a teslim oldu! Kameralar o anları kaydetti!

NATO'nun çekilmesiyle Afgan ordusu kritik olan hava desteği ve istihbarattan mahrum kaldı. Taliban karşısında avantajını yitiren ve kırsaldan tamamen çekilen Afgan ordusu, şehirlerin bazılarını kontrol altında tutmaya uğraşıyor. Hızla güç ve alan kazanan Taliban güçleri ise Kabil'e doğru ilerleyişini sürdürüyor. Afgan ilçeleri bir bir düşmeye devam ediyor. Bu kez de Kandahar'ın Hakriz bölgesindeki Afgan Ordusuna ait bir üs toplu halde Taliban'a teslim oldu. Kameralar o anları kaydetti.

Donald Trump'ın 2018'de NATO'nun Afganistan'dan çekileceğini açıklamasının ardından, yabancı güçler Afganistan'ı terk etmeye ve Taliban ise güçlenmeye devam ediyor.

Taliban, ülkenin yaklaşık %75'ini işgal etmiş durumda ve her geçen gün Kabil'e yaklaşıyor. 

İLÇE VE ŞEHİRLER TEK TEK DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Aşağıdaki Afganistan haritasında mavi alanlar Afgan hükümetinin kontrol alanlarını gösterirken, Kırmızı alanlar Taliban kontrolündeki alanları temsil ediyor. Gri bölgeler ise çatışmalı alanlar.

Afgan üssü toplu halde Taliban'a teslim oldu! Kameralar o anları kaydetti!

HAKRİZ'DEKİ AFGAN ÜSSÜ TOPLU OLARAK TESLİM OLDU

Taliban'ın güçlü olduğu Kandhar şehrindeki Hakriz Bölgesinde bulunan Afgan Ordusu Üssü, toplu olarak Taliban'a teslim oldu. 

Afgan askerlerinin toplu halde Taliban'a silah ve teçhizatlarıyla birlikte teslim olma anları kameralar tarafından kaydedildi. 

 

Afgan üssü toplu halde Taliban'a teslim oldu! Kameralar o anları kaydetti! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban asker Ordu hakriz Kandahar afgan teslim üs

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.