Afgan tercüman: Bir bebek kollarımda öldü

ABD'nin çekilmesiyle Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da geçtiğimiz gün peş peşe patlamalar yaşandı. Onlarca insanın hayatını kaybettiği patlamalarda bir bebeğin de feci şekilde can verdiği öğrenildi. Amerikan güçleri için tercümanlık yapan bir Afgan, dehşet verici tabloyu anlatırken bir bebeğin kollarında öldüğünü anlattı.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken peş peşe iki patlama meydana gelmişti. İntihar saldırısında aralarında çocukların da olduğu 60 kişi yaşamını yitirmişti.

ŞİDDETLİ BİR PATLAMA DAHA MEYDANA GELDİ

Bu saldırıların ardından kentte dört şiddetli patlama daha meydana geldi. Kabil'deki AA muhabiri, havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını bildirdi.

Amerikan CBC yayın kuruluşunun haberinde 'Carl' adıyla anılan Afgan vatandaşı, bugün Kabil'de gerçekleştirilen patlamaların ardından yaşanan dehşet verici tabloyu anlattı.

Kabil'deki Amerikan güçleri için tercümanlık yaptığı ifade edilen 'Carl', yaralanan küçük bir kız çocuğunun kollarında can verdiğini söyledi.

Afgan tercüman, "Yaralanan bir kız bebek gördüm ve yanına gittim. Kucağıma alıp hastaneye götürmeye başladım. Hastaneye yetiştirdim fakat kollarımda öldü" dedi.

'Carl' yaşanan durumun yürekleri burktuğunu belirtirken, "Denedim. Onu kurtarmak için elimden gelenin en iyisini yaptım" ifadelerini kullandı.

Afgan tercüman: Bir bebek kollarımda öldü ile ilgili etiketler Afganistan Taliban patlama Bebek Kabil
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.