Afgan kadınları Taliban zulmünden kaçabilmek için ABD askerlerine böyle yalvardı!

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrasında halk ülkeden kaçmak için bütün yolları deniyor. Ülkede kaos devam ederken gelen görüntüler de yaşananların boyutunu gözler önüne seriyor. Ülkeden gelen son görüntüde pistte ABD askerlerine yalvaran Afgan kadınların videosu Taliban'ın ne kadar büyük korku yarattığını bir kez daha göstermiş oldu.

Afganistan'da, Kabil'de kontrolü ele geçiren Taliban devri adeta kaos yarattı. Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden kaçmasının ardından sivil halk da havaalanlarına ve sınırlara akın etti. Ülkeyi terk etmek için ölümü bile göze alan halk, havalanan uçakların iniş takımlarına tutunarak kaçmaya çalıştı. Bu nedenle birkaç gün içerisinde uçaktan düşen 7 kişi can verdi.

Salı günü 13 askeri uçakla Afganistan'dan yaklaşık 1100 Amerikalının tahliye edildiği öne sürüldü. Yetkililer, şu ana kadar 3 bin 200'den fazla ABD vatandaşının ülke dışına çıkarıldığını söyledi. Halihazırda 11 bin Amerikan vatandaşının daha Afganistan'dan çıkarılmayı beklediği öğrenildi.

ABD ASKERLERİNE YALVARDILAR

Taliban yetkilileri birkaç gündür ılımlı bir hava estirmeye çalışsa da ülkedeki kaos bitecek gibi görünmüyor. Taliban, kadınlara belirli bir çerçevede iş ve eğitim hayatına girme hakkı tanıyacaklarını söylese de havaalanına akın eden kadınların yakarışı Taliban'ın gerçek yüzüne işaret ediyor.

Ortaya çıkan bir videoda, Afgan bir kadının ABD askerlerine yalvardığı ve kendilerini ülkeden kaçırmalarını istediği görülüyor. Videoda "Taliban geliyor" diyerek feryat eden kadınların "İmdat" çığlıkları ve ağlama sesleri duyuluyor.

Afgan kadınları Taliban zulmünden kaçabilmek için ABD askerlerine böyle yalvardı! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban afgan kadın abd askeri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.