Afgan büyükelçinin kızını kaçırıp işkence ettiler!

Afganistan’ın İslamabad Büyükelçisi Necibullah Alikil'in kızı 26 yaşındaki Silsila Alikil'in, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da saldırıya uğradığı bildirildi.

Taliban, bazı istisnalar dışında neredeyse tamamen Peştunlardan oluşuyor. Peştunlar ise Pakistan'daki çoğunluk etnik kimliği oluşturuyor. Pakistan Gizli Servisi (ISI)'nin Taliban'ı uzun süredir desteklediği ise bilinen bir gerçek. 

AFGAN BÜYÜKELÇİNİN KIZINI KAÇIRIP İŞKENCE ETTİLER!

Bunlar göz önüne alındığında Pakistan, Afgan hükümeti diplomatları için pek de güvenli bir yer sayılmaz. Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Afgan büyükelçinin kızını kaçırıp işkence yaptılar. 

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Afganistan’ın İslamabad Büyükelçisi Necibullah Alikil’in 26 yaşındaki kızı Silsila Alikil'in kimliği belirsiz kişiler tarafından dün saldırıya uğradığı ve konunun yetkililere intikalinin ardından derhal kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Pakistan Dışişleri Bakanlığının ve ilgili güvenlik kurumlarının, büyükelçi ve ailesiyle yakın temasta olduğu ve konuyla ilgili kendilerine tam destek verdiğine işaret edilerek, emniyet birimlerinin suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesi için çalıştığı aktarıldı.

BÜYÜKELÇİNİN GÜVENLİĞİ ARTIRILDI

Öte yandan açıklamada, büyükelçinin ve ailesinin güvenliğinin artırıldığı kaydedildi.

Afganistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Büyükelçi Alikil’in kızının kaçırıldığı, kendisine işkence edildiği ve daha sonra serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Açıklamada, söz konusu hadise kınanarak, Pakistan’dan en kısa sürede saldırganların kimliğini belirlemesi ve olayı soruşturması istenmişti.

Afgan büyükelçinin kızını kaçırıp işkence ettiler! ile ilgili etiketler Afganistan Pakistan Kabil Taliban Saldırı İşkence afgan Büyükelçi kızı ısı İslamabad
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.