Adeta yeryüzü uçağı! İşte dünyanın en hızlı arabası

Otomobil markaları her yıl tabiri caizse asfaltları ağlatacak otomobilleri üretmek için kıyasıya yarışıyor. Hem pistlerin hem caddelerin en hızlısı olmak isteyen bu otomobiller, günün sonunda hızseverleri heyecanlandıran otomobilleri ortaya çıkarıyor. Peki dünyanın en hızlı arabası hangisidir? Saatte kaç kilometre hız yapıyor? İşte karşınızda dünyanın en hızlı otomobili Jesko…

Hız, hiç şüphesiz adrenalin seviyesini yükseltiyor. Otomobil markaları ise dünyanın en hızlı otomobilini üretmek için kıyasıya yarışıyor. Peki dünyanın en hızlı arabası hangisi?

Gelişen teknolojiye ayak uyduran sektörlerden birisi hiç şüphesiz otomobil sektörüdür. Otomobil sektöründe çığır açan gelişmelere yol açan teknoloji otomobilleri hem konfor hem donanım anlamında geliştirdi. Bu büzden bazı otomobiller hem donanım hemde hız seviyesinde hayal edilenin çok daha ötesine ulaştı. 

Adeta yeryüzü uçağı! İşte dünyanın en hızlı arabası

DÜNYANIN EN HIZLI ARABASI KOENİGSEGG JESKO

Her zaman hızlı ve süper lüks otomobiller üreten İsviçre merkezli otomobil üreticisi Koenigsegg, hayal edilenin çok daha ötesinde hızda bir otomobil üretti. Diğer modelleriyle de hız tutkunlarının aklını başından alan marka, Jesko modeli ile bu sefer hız pistlerinin kralı olduğunu ispatlamış oldu. 

Adeta yeryüzü uçağı! İşte dünyanın en hızlı arabası - Resim : 2

Çift turboşarjlı 5 litrelik V8 motora sahip Jesko, normal yakıtla 1280, E86 yakıtla ise 1600 beygir güce ulaşıyor. Sınırlı sayıda üretilen otomobilin ismi ise şirketin kurucusun babası olan Jesko von Koenigsegg'den alıyor. Dünyanın en ikonik ve en önemli hiper otomobillerinden biri olan Jesko saatte 531 kilometre hız yapıyor.

Adeta yeryüzü uçağı! İşte dünyanın en hızlı arabası ile ilgili etiketler Otomobil dünyanın en hızlı arabası Koenigsegg Jesko
GÜNÜN VİDEOSU

Ermenistan, Azerbaycan sınırına üzerine haç işaretli bayrak dikti!

Ermenistan, Azerbaycan ile olan sınırının üzerinde Haç işareti bulunan devlet bayrağı dikti. Ermenistan bayrağında normalde Haç işareti yer almazken, böyle bir adımın atılması Ermenistan'ın Haçlı Seferleri'ne atıf yaparak sözde gözdağı vermeye çalıştığı anlamında yorumlandı.