Ad Soyad Değiştirme Paralı mı, Ücreti Ne Kadar? E devlet Soyadı değiştirme Son tarih ne zaman?

e devlet soyadı değiştirme ücretli mi sorusu gündemdeki yerini koruyor. Son tarihi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan ad soyad değişikliği nasıl yapılır? İşte başvuru detayları...

e devlet ad soyad değişikliği e devlet başvuruları devam ediyor. Yazım, imla hatası olan ya da gülünç değerlendirilen isimler üzerinde bu değişikliği yapabilmek e devlet isim değiştirme sistemi ile mümkün. İçişleri Bakanlığı bugüne kadar tam 298 bin 670 kişinin soyadı; 134 bin 818 kişinin ise isim değişikliği yaptığı bilgisini paylaştı. Peki, e-Devlet isim değiştirme ücretli mi, nasıl yapılır?

E DEVLET AD SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ PARALI MI?

İsim değiştirmede son tarih 24 Aralık 2022 olarak paylaşıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şöyle denildi:

- Genel ahlaka uygun olmayan

- Gülünç olarak değerlendirilen

- Yazım ve imla hatası olan

Ad ve soyadı değişikliği başvurularınızı 24 Aralık 2022 tarihine kadar, e-devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine yapabilirsiniz.

AD SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır.

e-Devlet ekranına giriş yapmalısınız.

Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

"Mobil İmza" veya "Elektronik İmza" onayınız gerekmekte. İstenen girişi yaptıktan sona başvuru ekranı açılacak ve adımları takip edebileceksiniz

Ad Soyad Değiştirme Paralı mı, Ücreti Ne Kadar? E devlet Soyadı değiştirme Son tarih ne zaman?

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ E DEVLET BAŞVURU EKRANI

E devlet ad soyad değişikliği masrafı konusunda henüz bir detay bulunmuyor. Başvuruların e devlet üzerinden yapıldığı isim değişikliği sonrası çıkartılacak kimlik vb. evraklar için ücretler gerekiyor.

Ad Soyad Değiştirme Paralı mı, Ücreti Ne Kadar? E devlet Soyadı değiştirme Son tarih ne zaman? ile ilgili etiketler e-Devlet ad soyad değişikliği
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.