Abdullah Gül, Erdoğan'ın karşısına çıkacak mı?

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara kulislerinden edindiği son izlenimlerini kaleme aldı.

Başkentin en sıcak gündemi muhalefetin 24 Haziran'daki seçim için belirleyeceği aday ya da adaylar. Kulislerde pek çok isim konuşulurken nasıl hareket edeceği en çok merak edilen isim ise Abdullah Gül.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 23 Nisan resepsiyonunda biraraya gelen siyasilerin nabzını tuttu, muhalefetin aday tercihi konusundaki son gözlemlerini aktardı. 

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü: 

"...CHP, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda esnek bir model izliyor. Eğer Karamollaoğlu-Akşener görüşmesinde uzlaşma sağlanır, Meral Hanım adaylıktan feragat ederse yeni bir durum ortaya çıkacak. Ancak Akşener daha önce ilan ettiği şekilde Cumhurbaşkanı adaylığından geri adım atmazsa farklı bir tablo ortaya çıkacak.

Abdullah Gül’ün ise bir partinin değil de ‘muhalefetin ortak adayı olduğu takdirde’ Cumhurbaşkanı adayı olup, Erdoğan’ın karşısına çıkacağı söyleniyor. Yok eğer bu ittifak sağlanamazsa Gül’ün aday olması beklenmiyor. O nedenle kritik günlerin içindeyiz. Ortak aday çıkarmaya çalışan muhalefette tek isim Abdullah Gül değil. Temaslar en az iki isim üzerinde yürütülüyor.

CHP kulislerinden edindiğim izlenime göre ortak aday çıkarılmasına sıcak bakılıyor ama çatı aday çıkarılması gündemlerinde değil. Sıfır baraj modeli ise kulağa hoş gelen ancak uygulanmasında zorluklar ortaya çıkan bir model olarak gözüküyor. Ortak aday olmadığı takdirde CHP, kendi adayını çıkaracak. Zaten 48 saat içinde ortak aday konusunda bir sonuç alınamazsa, her partinin kendi adayını çıkardığı, çok adaylı bir seçime gidilecek."

Abdullah Gül, Erdoğan'ın karşısına çıkacak mı? ile ilgili etiketler Abdullah Gül CHP Saadet Partisi Meral Akşener aday
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.