Abdulkadir Selvi : Bakan Soylu'nun isyan ettiği maddede bir karara varılamadı

Hukuk reformunun görüşüldüğü toplantıya dair detayları kaleme alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Bakan Soylu'nun sosyal medya üzerinden eleştirdiği 'hapis' konusunun da gündeme geldiğini ifade etti. 'İki yılın altındaki hapis cezalarına tutuklama şartının değişiminin' görüşüldüğünü ifade eden Selvi, bir karara varılamadığını yazdı.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun koronavirüs tedavisi gören annesine küfür eden bir zanlı gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Kararı Twitter hesabından paylaşan Bakan Soylu, ''Ne yapmalıyım, bakan olsam ne yazar'' diyerek sitemde bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında bu konunun AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da gündeme geldiğini yazdı.

''ÖNERİ: TUTUKLAMAYI İKİ YILIN ALTINA ÇEKMEK''

Reform konusunun tartışıldığı konuşmada, iki yılın altındaki hapis cezalarına tutuklama konusunun da masaya geldiğini belirten Selvi,  ''AK Parti, tutuklamayı esas olmaktan çıkarmak için sınırı iki yıla çekmişti. Ancak geçen hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da hasta yatağındaki annesine hakaret eden kişinin bırakılmasına yönelik isyanında olduğu gibi, sosyal medyada şu suçu işledi ama tutuklanmadı diye kampanyalar düzenleniyor. Bir kısmı çok haklı olan tepkiler bunlar. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bu konuyu tartışmaya açıyor. Önerilerden biri de tutuklamayı iki yılın altına çekmek.'' ifadelerini kullandı.

''TOPLANTIDA BİR KARARA VARILMIYOR''

Söz konusu gelişme üzerine MYK üyelerinin bunun 'bir geriye dönüş' olacağını ifade etmesinin ardından hakimlere takdir hakkı verilmesi gerektiği konusunun masaya geldiğini belirten Selvi, ''İki yıl sınırının korunması ancak infiale yol açan bazı suçlarda cezaların iki yılın üstüne çıkarılması gibi seçenekler de konuşuluyor. Bir karara varılmıyor, bu maddenin üzerinde yeniden çalışılması kararı alınıyor'' dedi.

Selvi, "Bu süreç, 'sessiz devrimden sürekli devrime' geçiş süreci olabilse, buna hem AK Parti’nin hem de Türkiye’nin çok ihtiyacı var. Hele siyasetin kutuplaşmaya döndüğü, hakaretlerin havada uçuştuğu şu dönemde" görüşünü savundu.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Abdulkadir Selvi : Bakan Soylu'nun isyan ettiği maddede bir karara varılamadı ile ilgili etiketler Süleyman Soylu hukuk hapis hakaret küfür MYK AK Parti Abdulkadir Selvi Hürriyet reform tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.