ABD'nin Yunanistan planı... 'Yunanistan kuklacının oyununa geliyor, savaş olasılığı vardır!'

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, Türkiye-Yunanistan gerilimindeki son durumu, Suriye harekatını ve İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliğini SuperHaber YouTube kanalında masaya yatırdı.

Emekli tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği canlı yayında, Türkiye'nin Suriye planındaki son durumu, Türkiye - Yunanistan gerginliğini tırmandıran hamleleri ile ABD'nin kuklası olan Yunanistan'ın adalar provokasyonunu ve İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmasını değerlendirdi.

Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki gerginliği yaratan hamlelerinin ABD'nin kışkırtması olduğunu aktaran Prof. Arslan, savaş riskine vurgu yaparak "Yunanistan kuklacı ABD'nin oyununa geliyor. Savaş olasılığı vardır, ABD bunun için uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye planınında ABD ve Rusya'nın tavrını değerlendiren Arslan, "İran ve Türkiye, Suriye'de bir kez daha karşı karşıya gelebilir. Bu olaya ABD yeşil ışık yakmıyor. Rusya ise Türkiye'yi sarı ışıkta oyalıyor" şeklinde konuştu.

 
Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamaları şu şekilde;
 
"ABD TÜRKİYE'NİN SURİYE HAREKATINA YEŞİL IŞIK YAKMIYOR, RUSYA İSE SARI IŞIKTA OYALIYOR"

"Münbiç, Ayn İsa bölgelerinde Türkiye'ye yapılan tacizler hala devam ediyor. İran ve Türkiye, Suriye'de bir kez daha karşı karşıya gelebilir. Bu olaya ABD yeşil ışık yakmıyor. Rusya ise Türkiye'yi sarı ışıkta oyalıyor. İran Ankara'yı bu harekattan vazgeçirmeye çalışıyor. Irak, Suriye, Yemen ve Lübnan'da büyük ölçüde Ankara-Tahran siyaseti birbiriyle çelişiyor. Ters tercihler üzerinde gelişiyor. Irak, Kerkük, Musul hattında bir nüfuz kavgası var. Türklerin elindeki Türkmen kartında Şiilerin İran'a kayması ile büyük bir bölünme söz konusu.
 
"YUNANİSTAN ABD'NİN OYUNA GELİYOR, SAVAŞ OLASILIĞI VAR"
Yunanistan'ın zamanında oyununa geldik, karasularını Lozan'da olduğu gibi 3 mile çevirmemiz gerek. Ege Denizi denilmesin, burası Adalar Denizi'dir. Çok büyük yanlışlar yapılıyor; mesele Adalar Denizi'nde egemenliği tartışmalı adacıklar ve kayalar meselesidir.  ABD Yunanistan'ı yeni Ukrayna yapmayı planlıyor. Yunanistan kuklacının oyununa geliyor, savaş olasılığı vardır. ABD bunun için uğraşıyor.
 
"TÜRKİYE'NİN NATO ÜYELİĞİNİ TARTIŞMALI HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
 
Durum öyle bir yere geliyor ki, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya giriş sürecinde Türkiye'nin NATO üyeliğini tartışmalı hale getirmeye çalışıyorlar." 

Prof. Dr. Esat Arslan'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

ABD'nin Yunanistan planı... 'Yunanistan kuklacının oyununa geliyor, savaş olasılığı vardır!' ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye ABD Rusya Prof. Dr. Esat Arslan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.