ABD'nin Türkiye ile paylaşmadığı YPG'ye verilen silahların listesi SuperHaber'de... /ÖZEL HABER

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD'ye Rakka operasyonu için verdiği silahlarla ilgili detayların Türkiye ile paylaşılacağını söyledi. Ancak SuperHaber ABD'nin YPG'ye gönderdiği silahların tam listesini yayınlıyor... 6 bin biksi, 3 bin 500 doçka ve 3 bin roketatar ile bin tanksavar silahı o listedi... Yüzlerce de havan ve araç gereç YPG'nin eline geçmiş durumda...

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD’nin terör örgütü PKK/PYD'ye Rakka operasyonu için verdiği silahlarla ilgili detayların Türkiye ile paylaşılacağını söyledi. Ancak SuperHaber ABD'nin YPG'ye gönderdiği silahların tam listesini yayınlıyor... 6 bin biksi, 3 bin 500 doçka ve 3 bin roketatar ile bin tanksavar silahı o listedi... Yüzlerce de havan ve araç gereç YPG'nin eline geçmiş durumda...

ABD PAYLAŞIM SÖZÜ VERDİ AMA

Albay John Dorrian'ın yerine Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu'na sözcü olarak geçen hafta atanan Albay Dillon, Bağdat’tan telekonferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ypg_feribot

ABD’nin PKK terör örgütünün Suriye kolu PYD/YPG’ye verdiği silahların tipi, miktarı ve gönderilen araçların sayısı ile ilgili bir soru üzerine Dillon, bu detayları kamuoyuna açıklamayacaklarını ancak silahların takip edildiğini ve ABD’nin söz konusu detayları Türkiye ile paylaşacağını ifade etti.

"TÜRKİYE İLE DETAYLAR KONUSUNDA ŞEFFAFIZ"

Dillon, şunları kaydetti:

“Silahların seri numaraları, miktarları, verilen silah ve araçların tipleri gibi detaylara girmeyeceğiz. Tüm bunların kayıtlarını kendimiz tutuyoruz. Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız. Bunları operasyonel nedenlerden dolayı açıklamayacağız çünkü DEAŞ’ın, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) elindekilerini bilmesini istemiyoruz.”

ypgye_giden_silahlar1

Daha sonra “Türkiye ile bu detaylar konusunda şeffafız” ifadesinden ne kastettiği sorulan sözcü, söz konusu silahların tip ve miktarlarına ve nerede olduklarına dair detayları Türk makamları ile paylaşacaklarını söyledi.

SİLAHLAR NASIL TAKİP EDİLECEK?

Silahların izini nasıl takip edeceklerine yönelik bir soruya ise Albay Dillon, şu cevabı verdi:

“Birincisi, SDG’nin ekipman alan tüm unsurlarının taramadan geçirilmesi sağlanıyor; aynı zamanda sadece DEAŞ ile savaşma ve bizim silahlı çatışma kanunlarımıza uyma zorunlulukları var. Verilen tüm silahlar birlik komutanlarına seri numaraları ile zimmetlenecek ve bütün bu detayları, silahlar konusunda kaygı duyan kuzeydeki müttefikimizle paylaşacağız.”

ypgye_giden_silahlar3

Ayrıca Albay Dillon, sahada ABD askerlerinin de bu silahları takip edeceğini ve amacı dışında bir kullanımın söz konusu olması halinde bunu yapan gruba artık silah verilmeyeceğini kaydetti.

Dillon, terör örgütü PKK/PYD'ye zırhlı araçlara karşı kullanacakları ağır silahları ise henüz vermediklerini aktardı. Ancak Rakka’ya yaklaştıkça örgütün, DEAŞ’ın bomba yüklü zırhlı araç tehdidi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen sözcü, o zaman bu ağır silahların verilmeye başlanacağını belirtti.

SuperHaber O SİLAHLARI AÇIKLIYOR

ABD'li komutanın Türkiye ile paylaşılacağı ancak kamuoyuna verilmeyeceğini belirttiği silahların tam listesi militarytimes.com sitesinde yayınlandı...

Bu listeye göre ABD, yüzde 90'ı YPG'li teröristlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri'ne şu silahları verdi...

- 6000 adet PKM makineli silah (Biksi)

- 3500 adet DShK ağır makineli silah (Doçka)

- 3000 adet RPG-7 roketatar silahı

- 1000 adet AT-4/SPG 9 tanksavar

- 80 adet 60 mm'lik havan

- 80 adet 80 MM'lik havan

- 75 adet 120 mm'lik havan

- 300 adet taktiksel olmayan araç

- 60 adet standart olmaya araç

- 30 adet toprak taşımaya yardımcı araç

- 150 adet AN/PVS 7b gece görüşlü koruyucu gözlük

- 150 adet mühimmat monte edilmiş AM/PEQ 2 kızılötesi radar

İşte militarytimes.com'da paylaşılan o listenin orjinali...

ypg_silahlar

ABD'nin Türkiye ile paylaşmadığı YPG'ye verilen silahların listesi SuperHaber'de... /ÖZEL HABER ile ilgili etiketler YPG ABD Türkiye SDG
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.