ABD'nin Rusya ile gizli görüşmesi deşifre oldu: Neler konuşuldu?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Moskova yönetimine çok sayıda yaptırım uygulayan ve diplomasi kanallarını kapatan ABD'nin gizli görüşmesi deşifre oldu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan, iki Rus yetkili ile görüştü. ABD basınına yansıyan bilgilere göre görüşmede Ukrayna'da nükleer silah kullanılması ihtimali ve bölgedeki çatışmalar ele alındı. Öte yandan ABD yönetiminin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'ye Rusya ile görüşmesi yönünde baskı yaptığı öğrenildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş ülkenin doğu bölgelerinde can almaya devam ediyor. Ukrayna'nın topraklarını geri almak için taarruzu sürerken ABD basınından gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi.

Wall Street Journal gazetesi çok gizli görüşmeyi deşifre etti. Haber kısa sürede dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu. Gazete Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Putin'in dış politika danışmanı Yuri Ushakov ve mevkidaşı Nikolai Potrushev ile görüştüğünü yazdı. Söz konusu haber adı açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırıldı.

NÜKLEER KÂBUSU ÖNLEMEK İÇİN YAPILDI

WSJ, görüşmenin Ukrayna'da nükleer silah kullanımına karşı uyarı ve devam eden çatışmaların tırmanma riskini azaltmak için yapıldığının altını çizdi.

Sullivan'ın Rus yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında WSJ'ye konuşan ABD'li yetkililer Beyaz Saray'ın bu görüşmelerden umutlu olmadığını belirtti.

Aynı kaynaklar bu karamsar tabloya rağmen Rusya ile iletişim kanalının oluşturulmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

UKRAYNA'NIN RUSYA İLE GÖRÜŞMESİ İÇİN BASKI YAPIYOR

Öte yandan Washington Post gazetesi ABD'nin Ukrayna'ya Rusya ile görüşmesi için baskı uyguladığını yazdı. Gazete, ismi açıklanmayan kaynaklara dayanarak, ABD'li yetkililerin talebinin Ukrayna'yı müzakere masasına itmeyi amaçlamadığının altını çizdi. Söz konusu kaynaklara göre, ABD, artan nükleer savaş korkuları arasında Zelenski'ye Putin ile görüşme yasağını kaldırması ve savaşa son vermesi için baskı yapıyor.

ABD'nin Rusya ile gizli görüşmesi deşifre oldu: Neler konuşuldu? ile ilgili etiketler Rusya ABD Ukrayna nükleer silah
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.