ABD'nin evsizler sorununa yeni çözümü şaşkınlığa neden oldu: "Dışarıda yaşayan insan" denilecek

ABD'de evsizlerin sayısının her geçen gün artması sonrası ortaya çıkan bir 'çözüm önerisi' şaşkınlığa neden oldu. Evsizlerin en çok arttığı bölge olan Los Angeles'da Evsizler Hizmetleri Kurumu "evsizler" yerine "dışarıda yaşayan insanlar" gibi daha 'kapsayıcı' terimler kullanılması gerektiğini savundu.

Los Angeles Evsizler Hizmetleri Kurumu (LAHSA) bu hafta bir Twitter gönderisinde, "evsizler" gibi etiketlerin "dışarıda yaşayan insanlar" ve " sahipsizşer" de dahil olmak üzere daha "kapsayıcı" terimlerle değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Yetkili, fikrin evsizlikle ilgili “olumsuz damgalamadan” kurtulmak ve “kişiliği konut statüsünden daha fazla vurgulamak” olduğunu söyledi.

LAHSA , "Barınmayan komşularımız insan ve kullandığımız dil bunu yansıtmalı" dedi.

"Modası geçmiş, ötekileştiren ve insanlıktan çıkaran terminolojiyi bırakıp onun yerine insan merkezli bir dili benimseyelim.”

Ajansa göre, fikrin bir kısmı “bir kişinin bireyselliğini kabul eden” terminolojiyi kullanmaktır, ancak “barınmayan insanların” nasıl “evsiz insanlardan” daha fazla bireysellik taşıdığı açık değil.

Film yapımcısı Glen Dunzweiler Twitter'da “Saygılarımla, sık sık sokaktaki insanlarla röportaj yapıyorum” dedi. “Özetlemeleri umursamıyorlar. Gözlerine bakılmayı ve saygınlık kazanmayı umursarlar. Bence salata kelimesi evde kalan insanları daha iyi hissettiriyor” dedi.

ABD'nin evsizler sorununa yeni çözümü şaşkınlığa neden oldu: "Dışarıda yaşayan insan" denilecek ile ilgili etiketler ABD evsizler dışarıda yaşayan insan çözüm lon angeles
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.