ABD'nin DEAŞ ile mücadele yalanı nasıl patladı? Nedim Şener teçhizat eğitiminin perde arkasını yazdı...

Dün sınır ötesinde, ABD askerlerinin PKK-YPG'li teröristlere verdiği teçhizat eğitimi görüntülerinin yayınlanmasının ardından Nedim Şener, Hürriyet'teki köşe yazısında bu yardımın arka planını ele aldı. "Amerikan ordusunun PKK’lılara bu silahları vermesinin tek bir amacı var" diyen Şener,"NATO üyesi ABD, terörle mücadele eden NATO ülkesi Türkiye’yi vurması için terörist PKK’lılara silah ve ekipman yardımında bulunuyor." ifadesini kullandı.

SuperHaber yorumcusu ve Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında "Amerikalılar M2A3 Bradley tanklarını PKK/SDG’ye neden veriyor?" sorusunu ele aldı. 

"MÜHİMMATIN HİÇBİRİ DEAŞ İLE MÜCADELEDE KULLANILACAK TÜRDEN DEĞİL"

TRT Haber'in dün yayınladığı, ABD’li askerlerin Deyrizor'da teröristlere verdiği eğitime dair görüntülerin arka planını gözler önüne seren Şener, "Amerika, PKK/YPG’lilere silah, mühimmat ve teçhizatı “DEAŞ ile mücadele” adı altında veriyor. Oysa hiçbiri DEAŞ ile mücadelede kullanılacak türden değil. Çünkü DEAŞ’ın elinde tank ya da hava saldırı aracı yok. Ayrıca, PKK/YPG’liler son zamanlarda DEAŞ ile karşı karşıya gelmiş de değil." dedi. 

ABD ORDUSU PKK'LILARA BU SİLAHLARI NEDEN VERDİ?

ABD'nin terör örgütü PKK'ya yaptığı teçhizat desteğinin asıl nedenini belirten Şener, "Elbette, Amerikan ordusu terörist PKK’lılara bu silahları vermesinin tek bir amacı var: NATO üyesi ABD, terörle mücadele eden NATO ülkesi Türkiye’yi vurması için terörist PKK’lılara silah ve ekipman yardımında bulunuyor." dedi. 

İşte Şener'in ilgili yazısı...

NATO üyesi ABD, Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK/YPG’nin işgal ettiği Rakka, Haseke ve Deyrizor bölgelerine ağır silah, zırhlı araç ve lojistik desteğini sürdürüyor.

Suriye’de, Amerikalıların isteği üzerine 2015’te Suriye Demokratik Güçleri adı ile örgütlenen PKK/YPG’ye TOW füzelerinin yanı sıra ABD menşeli çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansız küçük hava gözlem araçlar verilmişti.

Hatta ABD, Türkiye’ye satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzelerini yine PKK’nın Suriye kolu SDG’ye teslim etti.

Şimdi de yarı tank denilen M2A3 Bradley zırhlı araçlarıyla teröristler ile tatbikat yaptı. TRT Haber, ABD’li askerlerin Deyrizor›da teröristlere verdiği eğitime dair görüntüleri yayınladı.

DEAŞ’LA MÜCADELE YALANI

Amerika, PKK/YPG’lilere silah, mühimmat ve teçhizatı “DEAŞ ile mücadele” adı altında veriyor. Oysa hiçbiri DEAŞ ile mücadelede kullanılacak türden değil. Çünkü DEAŞ’ın elinde tank ya da hava saldırı aracı yok. Ayrıca, PKK/YPG’liler son zamanlarda DEAŞ ile karşı karşıya gelmiş de değil. Peki, Amerika bu silahları ne için veriyor?

 Elbette, Amerikan ordusu terörist PKK’lılara bu silahları vermesinin tek bir amacı var: NATO üyesi ABD, terörle mücadele eden NATO ülkesi Türkiye’yi vurması için terörist PKK’lılara silah ve ekipman yardımında bulunuyor. Terör örgütü PKK/YPG’ye yalnızca ABD menşeli füze ve roketler değil, İsveç, Fransız-Alman ortak üretimi anti-tank roketleri de veriliyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...

 

 

ABD'nin DEAŞ ile mücadele yalanı nasıl patladı? Nedim Şener teçhizat eğitiminin perde arkasını yazdı... ile ilgili etiketler ABD PYD PKK Nedim Şener terörist yardım teçhizat destek
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.