ABD ve Çin arasında üst düzey temas!

Beyaz Saray, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Merkezi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi’nin bu hafta İsviçre’de yüz yüze görüşeceğini açıkladı.

ABD ve Çin arasında günden güne artan gerilimin ortasında bu hafta üst düzey temas olacağı bildirildi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Merkezi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Jiechi’nin bu hafta İsviçre’nin Zürih kentinde yüz yüze görüşeceği aktarıldı.

ÖNCE LİDERLER TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Beyaz Saray, ABD’nin Çin ile olan rekabeti sorumlu bir şekilde yönetmeye devam ettiğini ifade ederken, Sullivan ve Yang arasındaki görüşmenin Başkan Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasında 9 Eylül'de yapılan telefon görüşmesini izleyeceğini açıkladı.

Sullivan ile Yang, en son geçtiğimiz mart ayında Alaska’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ının da katıldığı görüşmede bir araya gelmişti.

Beyaz Saray, Sullivan'ın ayrıca Fransa’yı ve NATO ile Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle görüşmek üzere Belçika’yı da ziyaret edeceğini aktarırken, Sullivan’ın Yang ile görüşmesi hakkında Avrupalı müttefikleri ve ortakları bilgilendireceğini ifade etti.

ABD ve Çin arasında üst düzey temas! ile ilgili etiketler ABD Çin temas blinken biden xinping
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.