ABD Uzay Kuvvetleri: Rusya ve Çin uzayda 'her gün' saldırı düzenliyor!

ABD Uzay Kuvvetleri'nden bir generalin itiraf niteliğindeki açıklaması, Çin'in her gün uydularına saldırı düzenlediğini ortaya çıkardı. Son haftalarda ABD medya kuruluşları, özellikle Çin hakkındaki korkuları artırıyor – iddiaya göre Çin, ABD’yi hedef almak için farklı yollar planlıyor ve bunu yapmak için silahlarını güçlendiriyor. Bu gelişmeler sebep gösterilerek, Washington’a ” Çin’e yetişmesi” için çağrılar yapıldı.

ABD Uzay Kuvvetleri Generali David Thompson, Washington Post’ta yayınlanan bir makaleye göre, Amerikan uydularının “her gün” düşmanlar tarafından savaş benzeri şekillerde saldırıya uğradığını söyledi.

UZAY SAVAŞLARI GİDEREK ŞİDDETLENİYOR

Yakın zaman önce kurulan Uzay Kuvvetleri’nde Uzay Operasyonları Başkan Yardımcısı olan General Thompson, “Tehditler gerçekten her gün büyüyor ve alanı genişliyor. Ve bu gerçekten uzun süredir devam eden faaliyetlerin bir evrim geçirmiş hali.” “Gerçekten şu anda uzay sistemlerimizin tehdit edilebileceği bir sürü yolun olduğu bir noktadayız.”

Uzay Kuvvetleri generali, hem Çin hem de Rusya’nın “lazerler, radyo frekansı bozucuları ve siber saldırılar dahil olmak üzere kinetik olmayan araçlarla düzenli olarak ABD uydularına saldırdığını” iddia etti.

'BİZE BİR MESAJ VERİYORLAR'

Thompson’a göre, 2019’da bir Rus uydusu “ABD ulusal güvenlik uydusuna” yakın uçtu ve Amerikalılar saldırı yapıp yapmayacağından emin değillerdi. Ancak, Rus uydusu daha sonra geri çekildi ve bir silah testi yaptı. Yine de Thompson bunun bir “mesaj” olduğuna inanıyor.

Verdiği demeçte, “Yakın manevra yaptı, tehlikeli bir şekilde manevra yaptı, tehdit edici bir şekilde manevra yaptı, böylece çarpışma endişesi yaratacak kadar yaklaşıyorlardı” dedi. “O kadar açık ki, Ruslar bize bir mesaj gönderiyordu.”

10 YIL İÇİNDE ABD, ÇİN İLE BAŞ EDEMEYECEK

Ayrıca, Space Daily’de yayımlanan makaleye göre, kendisi, Pekin’in Rusya’nın “çok ilerisinde” olması ve “inanılmaz bir hızla operasyonel sistemleri sahaya sürmesi” ile Çin hakkındaki endişelerini dile getirdi. Tahminlerine göre, hem Moskova hem de Pekin, diğer uydulara saldırabilecek uydular üzerinde çalışıyor – bu, uzayda bir silahlanma yarışını tetikleyebilecek bir şey.

Thompson, Amerika Birleşik Devletleri’nin “yetenek açısından açıkça dünyanın en iyisi” olduğunu, ancak hasımların “hızlı bir şekilde yetiştiğini” çabucak vurguladı.

Pekin’in birkaç yıl içinde uzayda ABD’yi geçebileceğini belirterek, “Uyum sağlamazsak bu on yılın sonunda endişe duymalıyız” dedi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Biden yönetimi nükleer silahların kontrolü ve siber uzay ve uzay normları için müzakere etmek için Çin’e ulaştı, ancak Pekin iddiaya göre anlaşmayı reddetti.

 

Kaynak: M5

 

ABD Uzay Kuvvetleri: Rusya ve Çin uzayda 'her gün' saldırı düzenliyor! ile ilgili etiketler uzay Rusya Çin Amerika Uydu Saldırı kuvvetleri her gün
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.