ABD Dışişleri Bakanı: Rusya ve İran bu ölümlerden dolayı büyük bir sorumluluk altındadır

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

SON BİR AYDA ÜÇÜNCÜ KEZ

Açıklamada, "ABD, İdlib kentinde düzenlenen kimyasal silah saldırısını güçlü bir şekilde kınamaktadır, bu tür silahlar son bir ayda üçüncü defa kullanılmıştır." ifadesine yer verildi.

ESEDİN BARBAR VE VAHŞİCE YÖNETİMİNİ GÖSTERMEKTEDİR

Gelişmeleri takip ettiklerini belirttiği açıklamada Tillerson, "(Bu saldırı) Beşşar Esed'in barbarca ve vahşice yönettiğini çok açık bir şekilde göstermektedir. Rusya ve İran dahil olmak üzere, Esed'i destekleyenler, Esed'in niyeti hakkında yanılsamaya kapılmamalıdır. Kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan kişi kim olursa olsun insani ahlakı hiçe saymıştır ve sorumlu tutulmalıdır." dedi.

RUSYA VE İRAN BU ÖLÜMLERDEN DOLAYI BÜYÜK BİR SORUMLULUK ALTINDADIR

Açıklamanın devamında ise Dışişleri Bakanı "Yedinci yılına giren bu berbat çatışma açık bir şekilde göstermektedir ki gerçek bir ateşkes sağlanmalıdır ve bölgedeki silahlı gruplar buna uymalıdır. Rusya ve İran'ı böyle bir saldırının asla tekrar gerçekleşmemesi için Esed üzerindeki etkisini kullanmaya çağırıyoruz. Astana'daki ateşkes görüşmelerinin garantörü olduğunu söyleyen Rusya ve İran bu ölümlerden dolayı büyük bir sorumluluk altındadır." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı: Rusya ve İran bu ölümlerden dolayı büyük bir sorumluluk altındadır ile ilgili etiketler idlip katliam tillerson
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.