ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan telefonla Afganistan teması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ile telefon aracılığıyla görüşmesinde ikilinin, Afganistan'da barış müzakerelerini hızlandırmanın ve kadınlar ve azınlıklar dahil tüm Afganların haklarına saygı duyan, kapsayıcı siyasi bir çözüme ulaşmanın yollarını tartıştığını duyurdu.

ABD'nin çekilme kararının ardından Afganistan'da barış ve huzuru sağlamak adına iki ülke arasında görüşmeler devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Afganistan Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydetti.

BARIŞ MÜZKERELERİNİN HIZLANDIRILMASI TARTIŞILDI

Price, ikilinin Afganistan'daki barış müzakerelerini hızlandırmanın ve kadınlar ve azınlıklar dahil tüm Afganların haklarına saygı duyan, Afgan halkının liderlerini seçmede söz sahibi olmasını sağlayan ve Afgan topraklarının ABD'yi, müttefiklerini ve ortaklarını tehdit etmek için kullanılmasını engelleyecek kapsayıcı siyasi bir çözüme ulaşmanın yollarını tartıştığını belirtti.

İLERİYE DÖNÜK YAKIN TEMASTA KALMA SÖZÜ VERİLDİ

İkilinin, devam eden Taliban saldırıları nedeniyle masum Afganların hayatını kaybetmesinden ve sivil nüfusun yerinden edilmesinden üzüntü duyduğunu ve bu saldırıların uluslararası çapta kınanmasının altını çizdiğini aktaran Sözcü Price, Bakan Blinken ile Abdullah'ın ileriye dönük yakın temas halinde kalmaya söz verdiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan telefonla Afganistan teması! ile ilgili etiketler Afganistan ABD blinken dışişler NED price
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.