ABD büyükelçisi neden Kılıçdaroğlu'na değil de İmamoğlu'na gitti?

Ankara kulisleri hareketli... ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önce neden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü...

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubu sunarak Türkiye'deki görevine resmen başladı.

Flake, 2019 yılı Ağustos ayından bu yana ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan David Satterfield’in yerini aldı.

Diğer yandan, Jeff Flake'in göreve gelir gelmez İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etmesi ise tartışma yarattı.

İmamoğlu geçtiğimiz gün, Jeff Flake ve eşi Cheryl Flake'i Saraçhane'deki makam odasında ağırladı.

Görüşmeye, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell de katıldı.

Bu görüşmeye ilişkin dikkat çeken detay ise Flake'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeden önce İmamoğlu ile bir araya gelmeyi tercih etmesi oldu.

Flake'in bu yaklaşımı, Ankara kulislerinde, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ABD'nin oyunu İmamoğlu'ndan yana kullandığı şeklinde yorumlandı.

ABD büyükelçisi neden Kılıçdaroğlu'na değil de İmamoğlu'na gitti? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu CHP ABD Büyükelçi
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.