ABD-Macaristan ilişkilerinde tansiyon yükseldi

Macaristan, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı hedef alan açıklamaları sonrası ABD Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, ABD Başkanı Joe Biden’ın Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın diktatörlük peşinde olduğuna dair açıklamalarının ardından ABD’nin Macaristan Büyükelçisi David Pressman’ın Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını açıkladı.

ABD-Macaristan ilişkilerinde tansiyon yükseldi

ABD-MACARİSTAN İLİŞKİLERİNDE TANSİYON YÜKSELDİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın diktatörlük peşinde olduğunu dair açıklamalarının ardından ABD-Macaristan ilişkilerinde tansiyon yükseldi. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, yaptığı açıklamada, Biden’ın açıklamalarını protesto etmek amacıyla ABD’nin Macaristan Büyükelçisi David Pressman’ın Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını aktardı.

"YALAN ÇOK CİDDİ BİR HAKARET..."

Biden'ın açıklamasını yalan ve çok ciddi bir hakaret olarak nitelendiren Szijjarto, "Başkan ve Demokrat yönetimin bu düşünce tarzı ikili ilişkilerimiz üzerinde ağır bir yük oluşturuyor" dedi.

MACARİSTAN BAŞBAKANI ORBAN, TRUMP İLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Orban geçtiğimiz hafta Florida'da ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'la bir araya gelmiş ve Trump’ı Ukrayna'daki savaşı sona erdirebilecek tek başkan adayı olarak nitelendirmişti. Görüşmenin ardından Biden, seçim kampanyası sırasında yaptığı açıklamada, Orban'ın "demokrasinin işe yaramadığını düşündüğünü ve diktatörlük arayışında olduğunu açıkça ifade ettiğini" söylemişti.

İHA

 

 

ABD-Macaristan ilişkilerinde tansiyon yükseldi ile ilgili etiketler Joe Biden Viktor Orban ABD Macaristan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.