ABD askerinin bulunduğu bölgeye dikkat çeken operasyon

TSK ve MİT'in Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik Pençe Kılıç Harekâtı devam ederken operasyona ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ediyor. ABD askerinin bulunduğu bölgenin yakınına yuvalanan teröristler nokta atışlarıyla yok edildi.

Terör örgütü PKK'nın ana merkezlerinden biri olan Haseke’de dev bir operasyon düzenlendi. ABD unsurlarının çok yakınındaki terör hedefleri hassas bir operasyonla imha ettiği öğrenildi. Ayrıca Aynel Arab'da (Kobani) terör örgütünün "tavuk çiftliği" olarak gösterdiği TSK'nın imha ettiği noktanın da daha önce ABD askerleri ile ortak kullanılan yerlerden birisi olduğu öğrenildi.

ÇEYREK MİL UZAKTAYDIK

ABD basını da MİT ve TSK'nın operasyonları konusundaki iddialara yer verdi. Axios.com haber sitesi üst düzey bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin operasyonlarının Washington'ı rahatsız ettiğini yazdı. Haberde, Suriye'de bulunan 900 ABD askerinin terör örgütü SDG kontrolündeki üslere konuşlandığı belirtilerek, Pençe Kılıç Harekatı'nda ABD askerlerinin çeyrek mil uzağındaki (400 metre) bir noktanın SİHA tarafından vurulduğu öne sürüldü. Bu olayın ardından ABD'nin operasyonların durdurulması için girişimde bulunduğu iddia edildi.

PKK'DAN KAÇAN KAÇANA

Türkiye'nin olası kara harekatı öncesinde PKK/YPG saflarında çözülme hız kazandı. PKK elebaşlarından birisi olan ve 500 bin dolarla Kuzey Irak'a kaçan Sertaib Muhammed İsmail'den 2 gün sonra 40 teröristin daha firar ettiği belirtiliyor. Yerel kaynaklar 40 kişinin PKK'nın Ayn İsa şehrine naklettikten sonra kaçtığını, kaçarken de yüklü miktarda para kaçırdıklarını dile getiriyor. Örgüt üyelerinin Türkiye'nin operasyonlarından korktuğu için kaçtığı vurgulanıyor.

ABD askerinin bulunduğu bölgeye dikkat çeken operasyon ile ilgili etiketler TSK YPG PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.