Abaza Oğuz kimdir? Oğuz Korukır ne iş yapıyor? Abazha Oğuz kaç yaşında?

Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden olduğu öne sürülen Abaza Oğuz kimdir? Oğuz Korukır ne iş yapıyor? Abazha Oğuz kaç yaşında? Korukır'ın yaşamı hakkındaki bilgileri bu haberde bulabilirsiniz.

Dündar Kılıç, Sedat Peker gibi isimlere yakınlığı ile bilinen Abaza Oğuz kimdir? Oğuz Korukır ne iş yapıyor? Abazha Oğuz kaç yaşında? Bu soruların yanıtlarını haberimizde bir araya getirdik.

Abaza Oğuz kimdir? Oğuz Korukır ne iş yapıyor? Abazha Oğuz kaç yaşında?

OĞUZ KORUKIR KİMDİR?
Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden olduğu iddia edilen Oğuz Korukır, 23 Temmuz 1955’te Kocaeli – Gölcük’te dünyaya gelmiştir. Abhazya (Kafkas) asıllıdır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün efsane başkanı Süleyman Seba’nın öz yeğenidir. Korukır’ın babası da Kocaelispor’un kurucuları arasında olan Zeki Korukır’dır. Ağabeyi Engin Korukır ise hala Antalyaspor’da Teknik Direktörlük yapmaktadır. Kocaeli’nin sayılı mafya babalarından biridir.

Abaza Oğuz kimdir? Oğuz Korukır ne iş yapıyor? Abazha Oğuz kaç yaşında? - Resim : 2

Özellikle 1980’li yıllarda, Marmara bölgesinde adı sıkça duyulmuştur. Babacan ve cömert davranışlarıyla tanınmaktadır. Bugüne kadar birçok küçük çocuğun sünnet cemiyetini finanse etmiştir. ‘Abaza Oğuz’ lakaplı Oğuz Korukır, sentetik zehir olarak bilinen ‘Bonzai’ adlı uyuşturucunun alış – satış işlerine engel olmaya çalışması tüm Kocaeli’de ses getirmiştir.

30 farklı cezaevi’nde çeşitli sürelerde mahkum olarak kalmıştır. 60 yıllık hayatının 17 yılı demir parmaklıklar arkasında geçmiştir. Cezaevi’nde yattığı dönemlerde Dündar Kılıç, rahmetli Yılmaz Güney gibi medyatik isimlerle ayrı ayrı zamanlarda dostluk kurduğu bilinir. Genç mafya babalarından ise özellikle Sedat Peker ile arası çok iyidir. Nitekim Sedat Peker de hem Kafkas asıllıdır, hem de uyuşturucu satıcılarına karşı savaş veren isimlerden biridir. Sedat Peker, Korukır’ı ziyaret emek amacıyla sık sık Kocaeli’ye gittiği belirtilmiştir. Oğuz Korukır’ın Sedat Peker dışında uzun süre dargın kaldığı fakat kısa süre önce barıştığı Hadi Özcan‘la da arası iyidir. Korukır, cezasını çektiği dönemde yaklaşık 5.000 kitap okuduğunu kendisi açıklamıştır.

 

İddialara göre iştigal ettiği bazı suçlar şunlardır:
• Çek – senet tahsilatı
• Kasten mala zarar verme
• Kasten yaralama

Yerel gazete ‘Manşet Kocaeli’ muhabirinin ”Mafya mısınız?” şeklindeki sorusuna: ”Mafya kiralık katillere, kadın pazarlayanlara, uyuşturucu satıcılarına denir. Ben kesinlikle mafya değilim. Bugüne kadar kimseden haraç almadım, yüz kızartıcı hiçbir suça karışmadım. Ben daha ziyade kendimi kabadayı, külhanbeyi tarzında bir adam olarak görüyorum.” şeklinde açıklama yapmıştır.

ABHAZYA NERESİDİR?

Abhazya, resmî adıyla Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan'ın kuzeybatısında, Karadeniz'in doğusunda tarihsel ülke. 1992'deki savaşın ardından de jure (hukuki) parçası olan Gürcistan Cumhuriyeti'nden 1994 yılında bağımsızlığını ilan edilmiş bağımsız bir devletidir. Adını, bugünde bölgenin halkı olan Abhazlardan alır. Abhazya, 8.600 km²’lik bir alanı kapsar. Bölgede 220.000'i aşkın kişi yaşamaktadır. (2003 sayımı)

Fakat Abhazya Cumhuriyeti adını taşıyan bu yönetim bazı ülkeler tarafından tanınmıştır (Rusya, Nikaragua, Venezuela, Nauru, Vanuatu, Tuvalu ve de facto Güney Osetya, Transdinyester ve Dağlık Karabağ. Gürcistan'ın merkezi yönetiminin desteğindeki özerk yönetim ise, bölgenin eski statüsünün korunmasından yanadır. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti’nin yönetim merkezi Sohum'dur.

26 Ağustos 2008'de Rusya devlet başkanı Dmitri Medvedev, 3 Eylül 2008'de Nikaragua'nın sosyalist devlet başkanı Daniel Ortega Abhazya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdığını açıkladı. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, 2009 Eylül ayında Abhazya'yı bağımsız bir devlet olarak tanıdığını açıklamıştır.

Abaza Oğuz kimdir? Oğuz Korukır ne iş yapıyor? Abazha Oğuz kaç yaşında? ile ilgili etiketler oğuz korukır abaza oğuz abazha oğuz kimdir ne iş yapıyor kaç yaşında