97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi ne zaman yapılacak? İşte, o tarih

Merakla beklenen 97/2 askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri ne zaman açıklanacak ve 2017 Askerlik yeri sorgulama ekranı nasıl çalışıyor? Askerlik yerlerini merakla bekleyen asker adayları için son bilgileri derledik.

Yüzbinlerce er adayı için 97/2 askerlik yerleri sorgulama işlemi ne zaman yapılacak? Milli Savunma Bakanlığı'nın 2017 askerlik yerleri için açıklama yapması merakla bekleniyor. İnternet üzerinden askerlik yeri sorgulama işlemi yapılabilecek. Milli Savunma Bakanlığı'nın 14 Nisan tarihi itibariyla adaylara 97/2 askerlik yerleri sorgulama ekranın açıklanması bekleniyordu. Ama henüz 2017 yılı için Askerlik yeri sorgulama ekranı Merakla beklenen sınıflandırma sonuçlarının ileri bir tarihte açıklanacağı öğrenildi. Er adaylarının merakla beklediği askerlik yeri açıklaması ile ilgili tüm ayrıntılar haber detayda...

Askerlik yerleri sorgulama işlemi konusunda detayları araştıran yüz binlerce er adayı, Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaya kilitlendi. 14 Nisan 2017 tarihi itibariyle adaylara duyurulması beklenen sınıflandırma sonuçlarının ileri bir tarihte açıklanacağı öğrenildi. Peki, 97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte, yüz binlerce gencin gündeminde olan ve merakla araştırdığı 97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi ve detaylı bilgiler

askerlik_yeri_sorgulama

ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

97/2 celp döneminde askere gitmek isteyen gençler, başvurdukları vatani görev için yerlerin açıklanmasını bekliyor. Mayıs ayı itibariyle celp altına alınacak bireyler, edilen bilgiye göre Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak sınıflandırma sonuçlarını 20 Nisan tarihi itibariyle öğrenebilecek. (Bu tarih Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Değişkenlik gösterebilir. )

Er adayları celp dönemlerini E-Devlet üzerinden öğrenebilecek. E-Devlet'e giriş yapacak adaylar, bu sisteme erişim şifresini PTT'den kimlikleri karşılığında alabilecekler.

T.C kimlik numarası ve PTT'den alacakları şifre ile sisteme giriş yapacak olan asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak.

Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak.

Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

ASKERLİK YERİ AÇIKLANDIĞINDA BURAYA TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

97/2 askerlik yeri sorgulama işlemi ne zaman yapılacak? İşte, o tarih ile ilgili etiketler 97/2 askerlik yerleri askerlik yerleri 2017 askerlik yeri sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.