6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı belirsizliği sürüyor? Siyaset dışından sürpriz aday çıkar mı?

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korumaya devam ediyor. Kulislerde 'sürpriz aday' seçeneği de konuşulmaya başlanıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Ben siyaset dışı bir isme pek prim vermiyorum ama yine de merak ettim siyasetin hem içinde hem dışında olan isim kim olabilir acaba?" dedi.

6'lı masanın 3 Temmuz'da yaptığı son toplantıda da aday konusunda bir gelişme yaşanmadı. Muhalefetin adayı konusundaki belirsizlik sürerken kulislerde konuşulan isimlerin dışında sürpriz bir adayın çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu. Kulislerde konuşulan son iddialara göre, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ismi ön planda kalmaya devam ederken, şu anda aktif siyasetin içinde olmayan bir ismin de masada olabileceği öğrenildi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, siyasetin dışından bir ismin gündeme geleceğini düşünmediğini belirterek, Kılıçdaroğlu'nun aday tarifine dikkat çekti.

Abdulkadir Selvi'nin "Cumhurbaşkanı adayı ne zaman belirlenecek? Siyaset dışı aday gündemde mi" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"6’lı masanın cumhurbaşkanı adaylığı konusu tartışılmaya devam ediyor. Sanıyorum adaylar ilan edilene kadar bu sürecek.

Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu bir tarif var. Cumhurbaşkanı adayının siyasetten gelme olması, devleti tanıyan birisi olması gibi. 6’lı masada nabız yokladığımda Kılıçdaroğlu seçeneği ciddiyetini korumakla birlikte, “Cumhurbaşkanı adayı siyasetin içinden de dışarıdan da olabilir. Siyasetin dışından olan aday siyasetle hiç ilgisi olmayan bir isim olmaz. Siyasetin hem içinde hem dışında yani şu anda aktif bir görevde olmasa da siyasetten gelme birisi olabilir” deniliyor. Tabii benim aklıma ilk olarak Abdullah Gül geldi. Ama “Abdullah Gül değil” yanıtını aldım.

Ben siyaset dışı bir isme pek prim vermiyorum ama yine de merak ettim siyasetin hem içinde hem dışında olan isim kim olabilir acaba?"

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

6'lı masada Cumhurbaşkanı adayı belirsizliği sürüyor? Siyaset dışından sürpriz aday çıkar mı? ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı aday
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.