65 yaş üstü cuma namazı yasak mı? Yarın cuma namazı kılınacak mı?

65 yaş üstü cuma namazı yasak mı merak ediliyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının hafta içine de taşınmasıyla birlikte cuma namazının kılınıp kılınmayacağı araştırılmaya başlandı. 65 yaş üstü vatandaşlar cuma namazına gidebilecekler mi?

65 yaş üstü cuma namazı yasak mı, 65 yaş üstü vatandaşlar camiye gidebilecek mi sorularının yanıtı haberimizde.

65 YAŞ ÜSTÜ CUMA NAMAZI YASAK MI?

CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Yeni korona virüs tedbirleri camilerin durumuyla ilgili bir kısıtlama içermiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı korona virüsün yayılma tehlikesine karşı daha önceki haftalarda birtakım kısıtlamalara gitmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama sonrası ise camilere ilişkin herhangi bir kısıtlama getirilmedi. 27 Kasım Cuma günü camiler açık olacak ve sosyal mesafe kurallarına göre cuma namazı kılınabilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ CUMA NAMAZINA GİDEBİLİR Mİ?

Sokağa çıkma saatleri kısıtlanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların cuma namazına gidip gidemeyeceği merak edilmişti. Cuma namazı kılmak isteyenler için İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca; 65 yaş ve üzeri büyüklerimizin sokağa çıkma saati Cuma namazı bitimine kadar uzatılabilecek, 20 yaş altındaki gençlerimizin sokağa çıkış saati ise Cuma namazına gidebilecekleri şekilde öne alınabilecektir.

 

65 yaş üstü cuma namazı yasak mı? Yarın cuma namazı kılınacak mı? ile ilgili etiketler cuma cuma namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.