5 ve 10 bin liralık kredi nasıl çekilir? Hangi bankalar kredi veriyor?

5 ve 10 bin liralık kredi nasıl çekilir? Koronavirüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile beraber birçok ülkede ekonomik açıdan krizler yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşların evden çıkmalarının tehlikeli olabileceği bu süre zarfında bankalar 5 ile 10 bin arası kredi vermektedir. Peki, 5 ve 10 bin liralık kredi nasıl çekilir? Hangi bankalar kredi veriyor? Detaylar haberimizde..

5 ve 10 bin liralık kredi nasıl çekilir? COVID-19 virüsü tüm dünyayı etkisine altına aldı ve birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Ölümcül virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 168 kişi hayatını kaybetti. Devlet sağlık önlemleri almaya devam ederken vatandaşları evden çıkmamaları konusunda uyardı. Birçok banka ise kredi kampanyası başlattı. Çoğu kişi hangi bankaların kredi verdiğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, 5 ve 10 bin liralık kredi nasıl çekilir? Hangi bankalar kredi veriyor? Detaylar haberimizde...

Esnaf kredisi ve faizi ne kadar? Esnaf kredisine nasıl başvurulur?

5 VE 10 BİN LİRALIK KREDİ NASIL ÇEKİLİR?

Virüs salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak bir karar alarak bireysel (tüketici) kredi desteği başlattı. Krediye hane halkı geliri aylık 5.000 lira ve altında olanlar başvurabilecek.

Bir başka deyişle krediden; asgari ücretli, emekli, serbest meslek mensupları ile orta ve düşük gelir grubunda yer alan vatandaşlar yararlanabilecek.

Posta Gazetesi'nin haberine göre, kampanya için başvuran kişiler gıda harcaması, kira, elektrik, su ve doğal gaz gibi faturalarını krediden yararlanarak ödeyebilecek.

Kredinin en önemli özelliği 6 ay ödemesiz ve toplam vadenin 36 aya kadar çıkıyor olması. Maksimum limiti 10 bin lira olan kredinin maliyeti de oldukça düşük ve ödemeler sabit taksitli. Kredi için üç kamu bankasından birine başvurmak yeterli. Başvurular yarın (1 Nisan) itibarıyla alınacak.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak; bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor.

Bankalar taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilenlerin hesaplarına kredi tutarlarını aktaracak. Müşteriler böylece krediyi ATM’den de çekebilecek.

GERİ ÖDEME:

10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

5 ve 10 bin liralık kredi nasıl çekilir? Hangi bankalar kredi veriyor? ile ilgili etiketler Ziraat Bankası Banka kredi 2020 Kredi kartı VakıfBank geri ödeme erteleme taksit kredi başvuruları kredi kartları halbank
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.