41 kişinin öldüğü maden ocağında neden hala duman çıkıyor? Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı SüperHaber için açıkladı!

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel, Bartın'da yaşanan maden patlaması sonrası olay yerine gitti. Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı ile görüşen Yüksel, merak edilen soruların cevabını aldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Amasra Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada 41 kişi hayatını kaybetmişti. Olay yerinde yaşanan anlar, milyonların yüreğini dağladı. 

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, acı olayın yaşandığı Bartın'dan detayları aktardı. Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı ile görüşen Mevlüt Yüksel, "41 kişinin öldüğü maden ocağın da neden hala duman çıkıyor?" sorusuna yanıt aradı. 

Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı'nın açıklamaları şöyle: 

"Amasra daki maden patlaması ile Soma daki maden patlamasını karıştırmamak lazım. Somada linyit kömürü var, Amasra’da taş kömürü var.  Taş kömürü linyit kömüründen jeolojik yaş olarakta daha ileriki safhada ve kalori olarakta yaklaşık 1500-3000 kalori daha fazladır. Deniz seviyesinin yaklaşık 300 metre altında gerçekleşiyor, ancak bir aşağıda yaklaşık 50 metre de farklı tabakada üretim yapıldığı için şuan yanma devam ediyor ve dumanlar çıkmaya devam ediyor."

41 kişinin öldüğü maden ocağında neden hala duman çıkıyor? Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı SüperHaber için açıkladı!

ÖLÜMLER NEDEN ÇOK OLDU?

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Hurşit Canlı'ya ölümlerin neden çok olduğu konusunda bir görüş sordu. Canlı şu cevabı verdi:

41 kişinin öldüğü maden ocağında neden hala duman çıkıyor? Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı SüperHaber için açıkladı! - Resim : 2

"Ölümlerin çoğunun sebebinin basınçtan kaynaklı sağa sola çarpmalar ve oksijensizlikten olduğunu tahmin ediyorum. Bazılarıda yanmadan kaynaklı, Çünkü mesai 4 te başlıyor"Çünkü çalışırken oldu facia.

Mevlüt Yüksel/ÖZEL HABER

41 kişinin öldüğü maden ocağında neden hala duman çıkıyor? Jeofizik Mühendisi Hurşit Canlı SüperHaber için açıkladı! ile ilgili etiketler Bartın patlama SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel hurşit canlı maden ocağı Jeofizik Mühendisi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.