3600 ek göstergede son dakika gelişmesi! Kapsam genişliyor! Bakan Vedat Bilgin resmen duyurdu!

Sene başında başlayan ve haziran ayının sonunda Meclis’ten geçen 3600 ek gösterge düzenlemesinde, bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte resmi açıklamalar ile ek gösterge gelişmesi…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 yılına ilişkin ilk çalışması olan 3600 ek gösterge düzenlemeleri, milyonlarca memuru ve memur emeklisini sevince boğdu. Kamuda hiyerarşinin önüne geçmek ve emekli olunduğunda alınacak olan maaşlar ile ikramiyeler arasında oluşabilecek olan farkı engelleyebilmek adına önemli bir adım olarak değerlendirilen 3600 ek gösterge yasası haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu.

Yeni dönemin maaşlarını da arttıracak olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, haziran ayının sonunda Meclis’ten resmen geçti. Bu çalışmanın tamamlandığı ve Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe gireceği düşünülürken dün konuya ilişkin yeni bir gelişme daha yaşandı. Bütçe görüşmeleri kapsamında önemli açıklamalara imza atan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin kapsamına ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

BAKAN BİLGİN’DEN 3600 EK GÖSTERGE KAPSAMINA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

3600 ek göstergede son dakika gelişmesi! Kapsam genişliyor! Bakan Vedat Bilgin resmen duyurdu!

2023 yılına ilişkin bütçe görüşmelerine başlandığı şu günlerde Meclis’in gündemi de oldukça yoğunlaştı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri yürütülürken Bakan Vedat Bilgin’den EYT ve asgari ücret başta olmak üzere pek çok konu hakkında önemli açıklamalar geldi. Konuşması esnasında yasalaşmış olan 3600 ek gösterge düzenlemesine de değinen Bakan Bilgin, milyonları şaşırtan bir gelişmeden bahsetti.

Bakan Vedat Bilgin milyonları ilgilendiren 3600 ek göstergeye ilişkin yapmış olduğu konuşmada, şu ifadeleri kullandı: “Çalışmanın başında kapsama dahil edilen 4 meslek grubu vardı. Daha sonra yürütülen çalışmalar ile birlikte kapsam genişletildi ve sayı 6 milyona çıkarıldı. Söz konusu düzenlemenin kapsamının daha da genişlemesi için bazı talepler oluştu. Bizler o talepleri de gündemimize aldık. Şu an bir çalışma yapıyoruz. Meclis’e sunacağız.”

MİLLETVEKİLLERİNDEN TALEP GELDİ!

3600 ek göstergenin kapsamında düzenlemeye gidileceğinin sinyallerini veren Bakan Bilgin’den sonra muhalif milletvekillerinden de konuya ilişkin bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, birinci dereceye düşen lisans mezunu herkesin 3600 ek gösterge kapsamına dahil edilmesi gerektiği ifade edildi.

3600 ek göstergede son dakika gelişmesi! Kapsam genişliyor! Bakan Vedat Bilgin resmen duyurdu! ile ilgili etiketler Vedat Bilgin Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3600 ek gösterge
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.