31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Kayseri Pınarbaşı Belediyesi'ne kayyum atandı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin önde tamamladığı ancak seçimlerin iptal edildiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine geçici süre ile kayyum atandı. Seçimlerin yeniden yapılacağı 2 Haziran'a kadar belediyeyi vali yardımcısı yönetecek.

31 Mart tarihinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin, Yüksek Seçim Kurulu(YSK) tarafından iptal edilerek 2 Haziran tarihinde yenilenmesine kadar verildi.

Kararın ardından Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na seçimlere kadar Vali Yardımcısı Ömer Tekeş atandı.

Valiliğin açıklamasında, "Pınarbaşı Belediye Başkanlığı'na, seçimlerin yenileneceği tarih olan 2 Haziran 2024 tarihine kadar valilik makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Kayseri Pınarbaşı Belediyesi'ne kayyum atandı

NE OLMUŞTU?

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) öncülük ettiği zaferin ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) sunduğu itirazlar neticesinde iptal edildi. Bu olayın akabinde, ilçede 2 Haziran tarihinde belediye başkanlığı için yeniden seçim yapılmasına karar verildi.

Bu gelişmeler ışığında, seçimler yeniden düzenlenene kadar Pınarbaşı Belediye Başkanlığı görevini üstlenmek üzere bir kayyum atanması kararlaştırıldı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin kazandığı Kayseri Pınarbaşı Belediyesi'ne kayyum atandı ile ilgili etiketler Kayseri Yerel seçim CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.