31 Aralık - 1 Ocak tatil mi? Yılbaşında okullar tatil mi?

2017 yılbaşı bu sene tatil olacak mı? Tatil planlarını yapan binlerce çalışan ve öğrenci bu sene 01 Ocak yani 2018 senesinin ilk gününün ne zaman olacağını merak ediyor. "Yılbaşında okullar tatil mi?" sorusu, milyonlarca öğrenci tarafından soruluyor. Okulların yılbaşında tatil olup olmadığını araştıran öğrenciler, sorunun yanıtı için internette aramalarını sürdürüyor. Peki 31 Aralık - 1 Ocak okullar tatil mi? 1 Ocak hangi güne geliyor? İşte detaylar...

2017 yılbaşı bu sene tatil olacak mı? Tatil planlarını yapan binlerce çalışan ve öğrenci bu sene 01 Ocak yani 2018 senesinin ilk gününün ne zaman olacağını merak ediyor. "Yılbaşında okullar tatil mi?" sorusu, milyonlarca öğrenci tarafından soruluyor. Okulların yılbaşında tatil olup olmadığını araştıran öğrenciler, sorunun yanıtı için internette aramalarını sürdürüyor. Peki 31 Aralık - 1 Ocak okullar tatil mi? 1 Ocak hangi güne denk geliyor? İşte detaylar...

saas

31 ARALIK - 1 OCAK OKULLAR TATİL Mİ? (YILBAŞI)

Aralık ayının sonlarına doğru yaklaşmamızla birlikte yılbaşı heyecanı başladı. Coşkuyla karşılanacak olan yeni yıl öncesinde öğrenciler de bir yandan yılbaşı gününde okulların tatil olup olmadığını araştırıyor.

31 Aralık - 1 Ocak tarihlerinde okulların tatil olup olmadığını sorgulayan öğrenciler, internet üzerinde "yılbaşında okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor. Konuyla ilgili detay ise haberimizde.

Yılbaşı günü yani 1 Ocak Pazartesi günü okullar tatil olacak ve aynı zamanda tüm kamu daireleri resmi izinli olacak.

1 OCAK HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Bu yıl 01 Ocak 2018 tarihi pazartesi gününe denk geliyor. Bu vesileyle tatil planı yapanlar için fırsat doğdu. Yılbaşının pazartesine denk gelmesi sebebiyle hafta sonu plan yapanlar toplamda 3 gün izin yapmış olacak.

01 Ocak pazartesi günü okullar kapanacak ve tüm kamu daireleri resmi izinli olacak

2018 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi)

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı)

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe)

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma)

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi)

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar)

15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar)

20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi)

21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı)

22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba)

23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe)

24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma)

30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe)

28 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi)

YILBAŞI NEDİR? NOEL NEDİR?

Yılbaşı veya Yeni Yıl bir yılın bitiminin ve yeni bir yıla başlangıcın kutlandığı kültürel bir olaydır. Yıllık takvime sahip kültürler tarafından kutlanır.

Türkiye dahil Gregoryen takvim’inin kullanıldığı birçok ülkede yılın ilk resmi günüdür. Bir hıristiyan bayramı olan ve İsa’nın doğuşunu kutlayan Noel’den tamamen ayrı olarak kutlanır. Ancak bazı ülkelerde Noel ve Yılbaşı tatilleri birleştirilir. Sanılanın aksine ağaç süsleme ve hediyeleşme gibi aktiviteler yılbaşında değil, Noel’de gerçekleştirilir.

1 Ocak: Türkiye dahil, çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günü.

Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1’inde gerçekleşir. Hicri Takvim 12 kameri aya göre düzenlendiğinden 354 güne denk gelir, dolayısıyla Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.
Roşaşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı’ndan 163 gün sonra kutlanır.

Doğu Ortodoks Kilisesi’nde yılbaşı (İsa’nın sünnet yıldönümüne de denk gelen) 14 Ocak’da kutlanır (Jülyen Takvimine göre 1 Ocak). Ancak en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği Güncellenmiş Jülyen Takvimini benimsemiştirler (Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Romanya, Suriye, Türkiye ve Yunanistan). Gürcistan, İsrail, Rusya ve Sırbistan Ortodoks Kiliseleri ise Jülyen Takvimi kullanmaya devam ederler.

Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayınının yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin’de yılın en önemli bayramı konumundadır.

İran takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).

Kıbrıs'ta yılbaşı programları neler? Kıbrıs'ta yılbaşı programları neler?
Tayland, Kamboçya ve Laos’da yılbaşı 13 Nisan’dan 15 Nisan’a kadar kutlanır. Özellikle Tayland’da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.

31 Aralık - 1 Ocak tatil mi? Yılbaşında okullar tatil mi? ile ilgili etiketler Yılbaşı 1 Ocak tatil olacak mı yılbaşında okullar tatil mi 1 ocak hangi gün
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.