300 koyun için TİGEM'den başvuru nasıl yapılabilecek?

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) üzerinden 300 koyun başvuruları alınacak. 300 koyun ve maaş desteği açıklandığı ilk günden bu yana herkes tarafından merak ediliyordu. Sonunda başvuru yapılacak yerler belli oldu.Projeye göre, üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek.Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvanın verileceği projeyle 500 bin baş anaç küçükbaş hayvan temin edilmesi planlanıyor. TİGEM 300 koyun başvuru formunu ve başvuru şartlarını haberimizde bulabilirsiniz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan damızlık koyunlarla ilgili olarak şunları söyledi: "Değerli kardeşlerim; elbette bunlarla yetinmeyecek, çok daha ilerisini hedefleyeceğiz. Belki de rekabetin en yoğun olduğu sektörlerin başında biliyorsunuz tarım geliyor, ülkemizin ve siz değerli çiftçilerimizin başarı çıtasını sürekli yukarıya taşıması gerekiyor. Bizler devlet olarak daima sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz" dedi. TİGEM 300 koyun başvuru formunu ve başvuru şartları haberimizde bulabilirsiniz...

TIGEM_300_koyun_basvuru_formunu_Basvuru_sartlar_Kimler_katlabilecekler_mi_icerik

DAMIZLIK KOYUN BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Projeye başvurular TİGEM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. En az 1666 üreticinin dahil edileceği projede, üretici başına toplam 300 başa kadar küçükbaş hayvan verilecek.

300 KOYUN İLE İLİGLİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Tigem, Ziraat Bankası aracılığı ile;

Sözleşme imzalayacağı yetiştiriciye 300 başa kadar küçükbaş hayvanı ücreti karşılığında satacak.

Bakım, besleme ve hayvan sağlığı masrafları için avans verecek.

Tigem, doğacak kuzuların alımını garanti eder ve taban alım fiyatını önceden belirleyecek.

Üretilecek yapağı ve süt yetiştiricinin olacak.

Ziraat Bankası aracılığı ile üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedelini avans olarak verilecek.

Sözleşme imzalayacağı yetiştiricilere kendi işletmelerinde eğitim verilecek.

Sütten kesimi müteakip kuzular alınır, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek.

Alınan dişi kuzularla üretim zinciri büyüyerek devam edecek.

Üretici hayvanlara TARSİM sigortalarını yaptıracak.

300_koyun_basvurusu

300 KOYUN PROJESİNE BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

300 Koyun projesi kapsamında üretici seçimi kriterleri yayımlandı. Başvuruda bulunacak olan üreticilerde şu kriterler aranacak;

- Üretim yapacağı yerin mera alanı,

- Kaba yem üretebilirliği,

- Hayvan varlığı,

- Cinsiyet ve yaşı (Genç çiftçi olması önemlidir),

- Hayvan barınağına sahip olması,

- Halen hayvancılıkla uğraşıyor olması gibi kriterler göz önüne alınıp değerlendirilecektir.

"HAYVAN VE YEM TEMİNİ İÇİN YÜZDE 10 SÜBVANSİYONLU KREDİ SAĞLIYORUZ"

300 koyun projesi için detaylar belli olmaya devam ediyor. Tarım Bakanlığı ve TİGEM tarafından koordine edilecek olan 300 koyun projesi, Ziraat Bankası tarafından finanse edilecek. İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 300 koyun desteği ile ilgili bazı detaylar

"Sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sığır sayısını artırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak üzere Ziraat Bankası kanalıyla yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi sağlıyoruz.

Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla damızlık düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduğu gibi, veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz.

Talep eden Tarım Kredi Kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) aracılığıyla Ziraat Bankası'ndan kredi kullandırarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz. Üreticinin bakım hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor, doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz."

TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemesini sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz.

Yetiştiricimiz kredi borcunu, ilk 2 yılı geri ödemesiz 7 yılda bankaya ödüyor. Böylece hem başlangıçta imkan sağlayarak hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz."

Başvuruyla ilgili detaylar, ilerleyen günlerde açıklanacak.

TIGEM_300_koyun_basvuru_formunu_Basvuru_sartlar_Kimler_katlabilecekler_misfaf

FAKIBABA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Proje kapsamında herkese koyun verileceği gibi bir yanlış anlaşılmanın olduğunu kaydeden Fakıbaba, “Bu proje herkese bedava koyun verilecek anlamına gelmiyor. Bizim düşüncemiz de ‘Herkese koyun verelim’ değil. Merası olacak, barınağı olacak, bu işle iştigal etmiş olacak, kredibilitesi olacak. Herkese vereceğiz diye bir kaide yok. Bizim amacımız anaç hayvan sayısını artırarak, hayvan sürümüzün sayısını artırmaktır. Burada hem büyükbaşta hem de küçükbaşta bunu yapacağız. Bizim amacımız, şu anda 45 milyon olan küçükbaş hayvan sayısını istediğimiz seviyeye getirmek, 16 milyon olan büyükbaş sayımızı da bir seviyeye getirmek. Bunu için de bu işi bilen, yapan, bu işle iştigal eden, ahırı olan kişilere destek vereceğiz” dedi.

PROJE İLE İLGİLİ DETAYLAR

Projeye göre, üretim sürecinde, yetiştiriciye bakım ücreti ve sigorta bedeli avans olarak verilecek. Sözleşme imzalanacak yetiştiricilere kendi işletmelerinde TİGEM tarafından eğitim imkanı sağlanacak. Sütten kesimi müteakip kuzular alınacak, masraflar düşülerek hak edişi üreticiye ödenecek. Üretilecek tüy ve süt yetiştiricinin olacak. Üreticilerin bu hayvanlar için yaptıracağı TARSİM sigortası da ücretsiz olacak ve Bakanlık tarafından desteklenecek.

Üretici başına 300 başa kadar küçükbaş hayvanın verileceği projeyle 500 bin baş anaç küçükbaş hayvan temin edilmesi planlanıyor.

KOYUN KAÇ AYDA KUZULAR?

Koyunlar çiftleşmenin ardından gebe kalınma durumuna göre ortalama 5 ay içerisinde doğum yapar. Koyunda gebelik 150 gün kadar sürer. İkiz doğumlarda ise bu süre birkaç gün daha kısa olmaktadır. Gebeliğin ilk 3 ayında dışarıdan fark edilebilecek şekilde gebelik belirtileri gözlenemez. 4 ve 5. aylarda ise meme gelişimi ve arka bölgelerde karın hacminin artması ile gebelik gözlenebilir düzeye gelmektedir.

TIGEM_300_koyun_basvuru_formunu_Basvuru_sartlar_Kimler_katlabilecekler_mifsafsa

CUMHURBAŞKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

"Değerli kardeşlerim; elbette bunlarla yetinmeyecek, çok daha ilerisini hedefleyeceğiz. Belki de rekabetin en yoğun olduğu sektörlerin başında biliyorsunuz tarım geliyor, ülkemizin ve siz değerli çiftçilerimizin başarı çıtasını sürekli yukarıya taşıması gerekiyor. Bizler devlet olarak daima sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Nitekim tarım ve hayvancılık alanında yeni bir dönemin kapılarını aralayacağını düşündüğüm bir projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Ülkemizde hayvan yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık koyun ve sığır sayısını artırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılamasına önemli katkı sağlamak üzere inşallah bugün önemli bir adım atıyoruz.

Bu projeyle talep eden tarım kredi kooperatifleri üyesi yetiştiricilerimize TİGEM aracılığıyla Ziraat Bankasından kredi kullandırarak 300 başa kadar damızlık koyunu ve yemini temin ediyoruz.

Üreticinin bakım, hizmet bedeli ve sigortasını avans olarak ödüyor, doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz; iyi mi? Bak ona göre ha bunlara evlatlarınız gibi bakacaksınız, ona göre de bunları yetiştireceksiniz. Yetiştiriciye verilen avansları da üreticilerden alınacak kuzuların bedellerinden ne yapacağız, mahsup edeceğiz.

Sığır yetiştiriciliğini geliştirmek, damızlık sağır sayısını artırmak ve kırmızı et ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak üzere ise Ziraat Bankası kanalıyla yetiştiricilerimize hayvan ve yem temini için yüzde 10 sübvansiyonlu kredi sağlıyoruz. Hüseyin Efendi, ona göre, bak çok çalışacaksın.

Tarım kredi kooperatifleri aracılığıyla damızlık düve veriyor, bu düvelerin koyunlarda olduğu gibi veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz.

Ayrıca, TARSİM sigortasının yetiştiriciye düşen kısmını devletin ödemisin sağlıyor, yetiştiricimizi sosyal güvence kapsamına alıyoruz.

Yetiştiricimiz kredi borcunu ilk 2 yılı geri ödemesiz, bak bu kıyağı da unutmayın ha, 7 yılda bankaya ödüyor, tamam. Böylece hem başlangıçta imkan sağlayarak, hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz.

Diğer taraftan, her köy bir işletme mantığı ile bitki üretimine de farklı bir vizyon kazandırıyoruz.

Tarım kredi kooperatifleri aracılığıyla üreticilerimizin girdi teminlerini kolaylaştırıyor, elde ettikleri ürünlere yine alım garantisi veriyoruz. Böylece inşallah Bakanlık ve çiftçinin üretimin her aşamasında birlikte hareket ettiği, koordineli çalıştığı bir sistemi hayata geçiriyoruz.

Girdi teminiyle çiftçilerimizin ekim sezonu öncesindeki finans problemini çözünüyor, aracılara olan bağımlılığı azaltıyoruz.

Ayrıca, bizim en önemli geleneklerimizden olan imece sistemini, yani çiftçilerin kendi aralarında birlikte çalışma kültürünü ne yapacağız? Geliştireceğiz.

Tüm bu yeni hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli kardeşlerim; son 15 yıldır olduğu gibi önümüzdeki süreçte de sizlerin yanında olmaya, çiftçilerimizi tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. Biz sizlere güveniyoruz, biz toprağına gözü gibi bakan, gerektiğinde vatanı için varını, yoğunu ortaya koyan siz çiftçi kardeşlerimize inanıyoruz. Biz el ele verdiğimiz zaman evvel Allah üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir yükün, hiçbir sorunun olmadığının bilincindeyiz. Daha güçlü bir tarım sektörü ve daha güçlü bir Türkiye için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte ülkemizi 2023 hedefleriyle, 2053 ve 2071 vizyonlarına kavuşturacak hamleleri gerçekleştireceğiz.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, bir kez daha emekleriniz, gayretleriniz, fedakarlıklarınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Açıkladığımız yeni teşvik sisteminin siz çiftçi kardeşlerime hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum, Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin diyorum, verimli bir sene diliyorum, hepinizi Allah’a emanet ediyorum."

300 koyun için TİGEM'den başvuru nasıl yapılabilecek? ile ilgili etiketler damızlık koyun tigem 300 koyun başvuru forma başvuru şartları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.