29 Nisan bu akşam kesintisiz yasak var mı? Perşembe tam kapanma ne zaman, saat kaçta başlıyor?

29 Nisan bu akşam kesintisiz yasak var mı? 29 Nisan’da başlayacak olan tam kapanma süreci bugün başlıyor. Vatandaşlar ise tam kapanma ile başlayacak olan sokağa çıkma yasağı saatlerini merak ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan muafiyet listesinde ise açık olan yerler göze çarpıyor. Peki, tam kapanma ne zaman, saat kaçta başlıyor?

Ve 17 günlük sokağa çıkma yasağı başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 17 günlük tam kapanma süreci 17 Mayıs sabahında resmen sona eriyor. Tam kapanma sürecine ilişkin olarak milyonlarca vatandaşta detayları merak ediyor.

TAM KAPANMA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Hafta içi sokağa çıkma yasağı akşam saat 19.00 ve sabah saat 05.00 saatleri arasında uygulanıyor. Tam kapanmanın başlayacağı 29 Nisan tarihine kadar hafta içi sokağa çıkma yasağı saat 19:00'da başlayacak ve sabah 05.00'te sona erecek. Daha sonrasında ise kesintisiz yasak başlayacak. Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

29 Nisan bu akşam kesintisiz yasak var mı? Perşembe tam kapanma ne zaman, saat kaçta başlıyor?

Yayımlanan yeni tam kapanma genelgesinde 29 Nisan Perşembe saat 19.00'dan itibaren 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek tam kapanma dönemi ülke genelini kapsayacak. Genelgeye göre, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belli yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

29 Nisan bu akşam kesintisiz yasak var mı? Perşembe tam kapanma ne zaman, saat kaçta başlıyor? - Resim : 2

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek.

Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis yapabilecek. Yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmaları ramazan ayının sona ermesiyle birlikte saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecek.

Tam kapanma döneminde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

 

29 Nisan bu akşam kesintisiz yasak var mı? Perşembe tam kapanma ne zaman, saat kaçta başlıyor? ile ilgili etiketler tam kapanma sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.