28 Ekim hastaneler tatil mi? 29 Ekim tatil mi? Saat kaça kadar açık?

28 Ekim hastaneler tatil mi? Cumhuriyetin 96.yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl salı gününe denk geliyor.Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce tatil olup olmayacağı ise merak konusu.Peki 28 Ekim hastaneler tatil mi? Detaylar haberimizde...

28 Ekim hastaneler tatil mi? Cumhuriyet Bayramı her sene büyük bir coşku ile karşılanıyor.Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim Salı günü resmi tatil olacak. 29 Ekim öncesinde tatil olup olmayacağı ise merak ediliyor. Peki 28 Ekim hastaneler tatil mi? Detaylar haberimizde...

28 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl Salı gününe denk gelecek. Resmi tatil olarak belirlenen bugünden bir önceki güne denk gelen 28 Ekim Pazartesi günü ise yarım gün olacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN ÖNEMİ NEDİR?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet'in ilanı günü yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

CUMHURİYET NEDİR?

Cumhuriyet, devleti idare edenlerin seçimle iş başına geldiği yönetim şekline denir. Dünyada birçok devlet cumhuriyet rejimiyle yönetilir. Cumhuriyetle yönetilen ülkelerde egemenlik milletindir ve millet, devleti yönetecek kişileri kendisi seçerek kendi kendini yönetmiş olur.

28 Ekim hastaneler tatil mi? 29 Ekim tatil mi? Saat kaça kadar açık? ile ilgili etiketler 28 Ekim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.