28 Ekim 2019 yarım gün tatil mi? 28 Ekim üniversitelere tatil mi?

28 Ekim yarım gün tatil mi? Türkiye Büyük Millet Meclisi 29 Ekim 1923'te yönetim şeklini cumhuriyet olarak ilan edildi. 29 Ekim 2019 günü salı gününe denk gelmektedir. 28 Ekim gününün ise tatil olup olmayacağı ise merak ediliyor. Peki 28 Ekim yarım gün tatil mi?

28 Ekim yarım gün tatil mi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kısa bir süre kaldı.Ulusal bayramlarından biri olan 29 Ekim resmi tatiller arasında yer alıyor. Diğer bir merak edilen ise bayram öncesindeki günde tatil olup olmayacağı yer alıyor.Peki 28 Ekim yarım gün tatil mi?

28 EKİM YARIM GÜN TATİL Mİ?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

29 EKİM NE ZAMAN?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2019 yılında salı günü kutlanacak. 29 Ekim resmi tatiller içerisinde yer almaktadır.

29 EKİM ÖNEMİ NEDİR?

Cumhuriyet, milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimidir. Atatürk bu kavramı "Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur." sözü ile açıklar. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin cumhuriyeti ilan etmesi ile bugün ülkemizde Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir. Bunun 101 pare top atışıyla kutlanması aynı gün meclis tarafından kararlaştırılmıştır.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ŞİİRLERİ

CUMHURİYET

Yirmi Dokuz Ekimde,
Cumhuriyet kuruldu
Ulus özgür sesini,
Tüm dünyaya duyurdu.

Cumhuriyet bizlere
Armağandır Ata’dan
Egemenlik sesleri
Yükseldi Ankara’dan.

Al bayrağım göklerde,
Övünçle dalgalanır.
Cumhuriyet Bayramı,
Hep kıvançla kutlanır.

Hülya ÖNEL

SENİNLE CUMHURİYET

Genç, ihtiyar, kadın, kız,
İşte sokaklardayız.
Başımızda ay yıldız
Seninle Cumhuriyet.

Kurtuluş Savaşı’nın
Bize armağanısın.
İnsanım aydınlansın,
Seninle Cumhuriyet.

Sen özgürlük yolusun,
Güzellikler dolusun.
Yolum doğruluk olsun,
Seninle Cumhuriyet.

Atatürk önderimiz,
Işıklı izindeyiz.
Mutluyuz, sevinçliyiz,
Seninle Cumhuriyet.

Mehmet ŞAHİN

28 Ekim 2019 yarım gün tatil mi? 28 Ekim üniversitelere tatil mi? ile ilgili etiketler 28 Ekim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.