25 Ekim 2018 dolar kaç TL oldu? 1 dolar kaç lira?

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Döviz kurundaki hareketliliği yakından takip etmek isteyen vatandaşlar doların ne kadar olduğu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. 25 Ekim 2018 dolar fiyatlarının kaç TL olduğu araştırılan konular arasında. İşte, 25 Ekim 2018 dolar fiyatları! Kaç TL oldu? Tüm detaylarıyla haberimizde...

25 Ekim 2018 Dolar kuru! Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasının ardından doların kaç TL olduğu vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Döviz kurundaki hareketliliği yakından takip etmek isteyen vatandaşlar doların ne kadar olduğu hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. İşte, 25 Ekim 2018 dolar fiyatları! Kaç TL oldu? Tüm detaylarıyla haberimizde...

25 Ekim 2018 dolar kaç TL oldu? 1 dolar kaç lira?

KÜRESEL piyasalardaki sert satış baskısıyla da dalgalanan dolar kuru, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 5.70 TL seviyesinde bulunurken; yeni güne de aynı seviyelerden başladı. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 5.6809 TL seviyesini görürken saat 10.45 itibarıyla 5.6913 TL seviyesinde bulunuyor. 6.4722 TL'ye kadar gerileyen Euro kuru ise aynı dakikalarda 6.5039 TL'de hareket ediyor.

Analistler, dolar kurunda teknik açıdan 5.67 TL'nin destek konumunda bulunduğunu ve bu seviyenin aşağı kırılması durumunda düşüşün ivmeleneceğini tahmin ederken, 5.80-5.85 TL seviyelerinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi, yüzde 0.04 düşüşle 96.14 seviyesinde bulunurken; Euro/dolar paritesi 1.1401 seviyelerinde...

Piyasalar bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) kararı haricinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı, haftalık TCMB verileri kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi ile ABD haftalık işsizlik maaşı başvurularını izleyecek.
10 yıllık tahvilin bileşik faizi yüzde 19.38 seviyesinde bulunurken, 2 yıllık tahvilin bileşik faizi yüzde 26.00 seviyesinde hareket ediyor.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğu politika faizinde değişiklik beklemiyor. Ankete katılan ekonomistlerin 17'si bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) değişiklik beklemezken, 2 ekonomist ise politika faizinde 100 baz puanlık artış öngörüyor.

KÜRESEL PİYASALAR BASKI ALTINDA!

Küresel hisse piyasalarda ABD'li şirketlerin kârları, İtalya'nın kamu maliyesi, ABD'nin Çin ile yaşadığı ticaret gerilimi ve muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan yönetimi üzerindeki baskıların artması konuları takip ediliyor. Bu gelişmeler genel olarak küresel riskten kaçışa neden oluyor.

Küresel hisse senedi yatırımcıları, yüksek hisse senetleri değerlemeleri, şirket bilançolarındaki olası yükseliş, ABD'de daha hızlı faiz artışları ve dünya büyümesine zarar veren Çin-ABD ticaret savaşının devam etmesi konusunda giderek daha endişeli hale geliyorlar.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI!

Ekim ayı olağan toplantısını yapan kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24'te tuttu.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 13 Eylül'deki toplantısında politika faizini 625 baz puan artırarak yüzde 17,75’ten yüzde 24’e çıkarmıştı. Merkez Bankası 'nın sert faiz artışı sonrası kurdaki dalgalanma frenlemişti.

25 Ekim 2018 dolar kaç TL oldu? 1 dolar kaç lira? ile ilgili etiketler Dolar 25 ekim 2018 fiyatı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.