24 Şubat iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta? İftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılır? 24 Şubat akşam ezanı saat kaçta?

Berat Kandili'ne özel olarak oruç tutan Müslümanlar, akşam ezanı saat kaçta okunuyor ve iftar vakti ne zaman gibi soruların cevaplarını araştırıyor. Diyanet İşleri tarafından il il namaz vakitleri açıklandı. İslam takvimine göre önemli günlerden biri olan Berat Kandili, Müslümanlar için duaların kabul olduğuna inanılan bir gece olarak değerlendirilmektedir. Peki, İftar vakti ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta? İftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılır? 24 Şubat akşam ezanı saat kaçta? İşte detaylar!

Berat Kandili'ne özel olarak oruç tutan Müslümanlar, akşam ezanının ne zaman okunacağı ve iftar vaktinin ne zaman olduğu gibi konularda bilgi edinmeye çalışıyor. Diyanet İşleri, namaz vakitlerini il il açıkladı. İslam takviminde önemli bir yere sahip olan Berat Kandili, Müslümanlar için duaların kabul edildiğine inanılan anlamlı bir gece olarak görülmektedir. İftar vakti hangi saatte? Akşam ezanı kaçta okunacak? İftarın başlama saati nedir? Oruç hangi saatte açılacak? 24 Şubat'ta akşam ezanı saat kaçta okunacak? Detaylar haberimizde...

24 Şubat iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta? İftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılır? 24 Şubat akşam ezanı saat kaçta?

AKŞAM EZANI SAAT KAÇTA? ORUÇ NE ZAMAN AÇILIR?

Berat Kandili, İslam âlimleri tarafından oruç tutmanın zorunlu olmadığı bir gece olarak nitelendirilmiştir. Ancak, bu mübarek gecede ibadetle meşgul olmak, dualarla Allah'a yaklaşmak önerilmektedir. Akşam ezanı saatleri, İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde 24 Şubat 2024 tarihinde şu şekildedir:

24 Şubat 2024 Ankara akşam ezanı: 18.40

24 Şubat 2024 İstanbul akşam ezanı: 18.55

24 Şubat 2024 İzmir akşam ezanı: 19.05

İFTAR VAKTİ NE ZAMAN? 24 ŞUBAT

İftar, oruç tutulan günün sonunda orucun açıldığı zamanı ifade eder. İftar vakti, akşam ezanı okunduğu zaman başlar. İftar sofralarında aileler bir araya gelir, dualar edilir ve oruç, tüm günün ardından açılır.

EN GÜZEL BERAT KANDİLİ MESAJLARI!

Berat Kandili, Müslümanlar arasında özel mesajlarla kutlanır. Bu mesajlar, sevdiklerine güzel dileklerde bulunmak, dualarını paylaşmak için kullanılır. İşte Berat Kandili'ne özel mesaj örnekleri:

Berat Kandiliniz mübarek olsun. Dualarınızın kabul olması, günahlarınızın affedilmesi ve hayırlı bir yılın müjdecisi olsun. Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.

Rahmet ve mağfiret dolu bir Berat Kandili geçirmeniz dileğiyle. Dualarınızın, tövbelerinizin ve iyiliklerinizin kabul olması dileğiyle. Allah sizleri korusun ve esirgesin.

Berat Kandiliniz mübarek olsun. Bu geceyi en iyi şekilde değerlendirerek, Rabbimize samimi dualarla yönelmeyi unutmayalım. Tüm günahlarımızdan arınmak ve huzur bulmak için bir fırsat sunan bu geceyi ihmal etmeyelim.

Bu gece dualarınızı eksik etmeyin, tövbelerinizi samimi bir şekilde yapın ve kalplerinizi temizleyin. Allah’ın rahmeti ve bereketi sizinle olsun.

Berat Kandili, Müslümanlar için bir rahmet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilir. Bu özel günde yapılan duaların ve ibadetlerin kabul olması temennisiyle, tüm İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlarız.

24 Şubat iftar vakti ne zaman? Akşam ezanı saat kaçta? İftar saat kaçta? Oruç ne zaman açılır? 24 Şubat akşam ezanı saat kaçta? ile ilgili etiketler oruç iftar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.