21 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 28. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem?

21 Mayıs bugün ne pişirsem? Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birçok kişi orucunu tutup akşama hangi yemekleri yapacağını merakla araştırmaya devam ediyor. Farklı seçenekler arayan çoğu kişi için Ramazan ayının 28. gününe özel iftar menülerini sizler için hazırladık. Orucunu lezzetli bir iftar menüsü ile açmak isteyenler için günün çorbası dahilinde birçok yemek tarifi haberimizde bulunmaktadır. Peki, 21 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 28. Günü iftar menüsü! Detaylar haberimizde...

21 Mayıs bugün ne pişirsem? 11 ayın sultanı Ramazan ayının 28. gününde oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar bugün ne pişirsem sorusunu merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor. En güzel ve en kolay yemek tariflerini sizler için araştırdık. Çorbadan, salataya ve ana yemeğe kadar bütün tarifler haberimizde yer alıyor. İftara hazırlanacak kolay tatlı tarifide sıkça araştırılıyor. Peki, 21 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 28. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem? Detaylar haberimizde...

İnegöl köfte nasıl yapılır? İnegöl köfte tarifi ve malzemeleri...

RAMAZAN'IN 28. GÜNÜ İFTAR MENÜSÜ!

İNEGÖL KÖFTE NASIL YAPILIR?

İnegöl köfte malzemeler

- 850 gram dana döş kıyma
- 150 gram orta yağlı kuzu kıyma
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 10 gram karbonat
- 10 gram tuz

İnegöl köfte nasıl yapılır?

Dana döş eti ve orta yağlı kuzu etinden hazırlanan karışım kıymayı karıştırma kabına alın. Kuru soğanları rendenin ince kısmıyla rendeleyip suyunu sıkarak süzdürün. Kıymayı; rendelenmiş kuru soğan, karbonat ve tuz ilavesiyle 10-15 dakika kadar yoğurun. Hazırladığınız köfte harcını kapağı kapalı bir kapta, bir gece buzdolabında bekletin. Pişirme işlemi öncesinde dolaptan çıkartın. 10 dakika kadar beklettiğiniz köfte harcını son bir kez yoğurup yağlı kağıt üzerine uzun ince bir dikdörtgen şeklinde açın. Keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince dikdörtgen yani parmak şeklinde kesin. Orta ateşte, kızgın bir tavada ters yüz ederek kızartın. İç kısımları da pişen köfteleri sıcak olarak arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

Mercimekli bulgur pilavı... Tarifi - Pilavlar - Sofra

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?

– 1 bardak bulgur

– 2 bardak yeşil mercimek

– 1 soğan

– Zeytinyağı

– Bir yemek kaşığı

– Tuz

– Pul biber

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ!

Öncelikle yeşil mercimekleri haşlayın ve suyunu ayırın. Bir başka tencerenin içine bulguru tereyağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından 2 bardak su ekleyin. Tuzunu da attıktan sonra pişmeye bırakın.

Suyunu çekmesine yakın haşladığınız yeşil mercimekleri ekleyin ve karıştırın. Suyunu çekince kapatın ve demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Cacık nasıl yapılır? En lezzetli cacık tarifi ve yapılışı hbrt

CACIK NASIL YAPILIR?

3 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su
4 adet orta boy salatalık
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
¼ demet dereotu
Servisi için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kuru nane

Cacık Yapılışı:

Salatalıkları bol su içinde yıkayın. Uç kısımlarını kesip kabuklarını soyun.
Salatalıkları küp küp doğrayın. Rendenin kalın tarafıyla rendeleyebilirsiniz.
Sarımsakları tuzla havan içerisinde ezerek dövün. Kıydığınız dereotunu yoğurdun içine katın.
Servis etmeden önce dilerseniz kuru nane, sirke ve zeytinyağı ilave edebilirsiniz.

Gerçek magnolia nasıl yapılır? Evde gerçek magnolia yapımı için ...

MAGNOLİA NASIL YAPILIR?

1,5 paket bebe bisküvisi ya da burçaklı bisküvi
Muz, Çilek

MUHALLEBİSİ İÇİN:

1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 kutu süt kreması

Evde yapabileceğiniz lezzetli magnolia tatlısı yapılışı:

Öncelikle muhallebisi için bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri ekleyerek iyice çırpın.
Topaklanmaması için dilerseniz nişasta ve unu başka bir kâsede biraz süt ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıp daha sonra sütün içine katıp çırpabilirsiniz.
Tencerenizi kısık ateşte, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinizi ocaktan aldıktan sonra 1 paket şekerli vanilini ve bir kutu süt kremasını ekleyin ve mikserle iyice çırpın. Muhallebiniz hazır.
Muzu ve çileklerinizi şekilli olarak kesin. Ayrıca bisküvilerinizi rondodan geçirin ve sunum için hazırlayın.
Sunum yapacağınız kâselerin içlerine bir kat muhallebi, bir kat çilek ya da muz, bir kat bisküvi şeklinde sıralayarak servisinizi yapabilirsiniz.

 

 

21 Mayıs bugün ne pişirsem? Ramazanın 28. Günü iftar menüsü! Akşama ne pişirsem? ile ilgili etiketler 21 Mayıs Ramazan pidesi Ramazan iftar iftar menüsü inegöl köfte cacık magnolia tatlısı bugün ne pişirsem bugün ne yemek yapsam ramazan ayı iftar yemeği tatlı çorba Pilav
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.