21 Mart resmi tatil mi? 2023 Nevruz Bayramı ne zaman?

Gece ve gündüz eşitliğinin başlangıcı olan ve halk arasında birçok coğrafyada Nevruz Bayramı olarak kutlanan 21 Mart resmi tatil mi sorusuna yanıt aranmaktadır. Peki, Nevruz Bayramı resmi tatil mi?

Baharın gelişini kutlamak için Orta Asya, Balkanlar ve Anadolu coğrafyasında çeşitli etkinlikler çerçevesinde organizasyonlar düzenlenen Nevruz Bayramı, 21 Mart tarihine denk gelmektedir. Bu tarihin aynı zamanda ilkbahar ekinoksu olarak adlandırılması da eşsiz bir şenliği ortaya çıkarmaktadır.

21 Mart neden kutlanır?

21 Mart 2023 Salı günü Nevruz Bayramı olarak kutlanır ve aynı zamanda ilkbahar ekinoksu olarak adlandırılır.

21 Mart resmi tatil mi?

21 Mart resmi tatiller arasında yer almamaktadır.

21 Mart tatil mi

Nevruz nedir, neden kutlanır?

Nevruz; Anadolu ve Orta Asya Türk halklarında da Göktürklerin Ergenekon'dan çıkışı anlamıyla ve baharın gelişi olarak kutlanır.

2010'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 3000 yıldan beri kutlanmakta olan Pers kökenli bu şenliği, Dünya Nevruz Bayramı ilan etmiştir. 28 Eylül – 2 Ekim 2009 arasında Abu Dhabi'de hükümetler arası toplanan Birleşmiş Milletler Manevi Kültür Mirası Koruma Kurulu, nevruzu Dünya Manevi Kültür Mirası Listesi 'ne dahil etmiştir. 2010'dan başlayarak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 21 Mart'ı "Dünya Nevruz Bayramı" olarak kabul etmektedir.

21 Mart resmi tatil mi? 2023 Nevruz Bayramı ne zaman? ile ilgili etiketler 21 Mart Nevruz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.