2023 KPSS 'Ayasofya' ne demek? KPSS Ayasofya sorusunun cevabı!

KPSS 2023 sınavında "Ayasofya ne demek" başlıklı soru adaylar arasında merak uyandırdı. 2023 23 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başlayan KPSS Lisans sınavının ardından sınavda yer alan adaylar, bazı soruların cevaplarına ulaşmaya çalışıyor. Peki, bu sorulardan bir tanesi olan 'Ayasofya ne demek?' sorusunun cevabı ne? Ayasofya'nın kelime anlamı ne? Aya ne demek? Sofya ne demek? İşte ayrıntılar...

Ayasofya ne demek? sorusu KPSS'ye giren adaylar tarafından araştırılıyor. Peki 2023 KPSS 'Ayasofya' ne demek? KPSS Ayasofya sorusunun cevabı! Aya ne demek? Sofya ne demek? İşte detaylar...

2023 KPSS 'Ayasofya' ne demek? KPSS Ayasofya sorusunun cevabı!

AYASOFYA NE DEMEK?

KPSS 2023 sınavında yer alan Ayasofya sorusu, adayları zorlayan sorulardan biri oldu. Soruda Ayasofya kelimesinin Türkçe kelime anlamı soruldu. Ayasofya kelimesinin Türkçe çevirisi şu şekildedir:

"Aya" sözcüğü, Türkçe'de "kutsal" veya "mukaddes" anlamına gelir.

"Sofya" sözcüğü ise Grekçe kökenli olup "bilgelik" veya "akıl" anlamına gelir.

Dolayısıyla, "Ayasofya" kelimesinin Türkçe anlamı "kutsal bilgelik" veya "mukaddes akıl" olarak ifade edilebilir.

Bunun yanı sıra, adaylar, soruların zorluğu ve şıkların benzerliği konusunda eleştirilerde bulundular. Özellikle Türkçe paragraf sorularının uzun ve karmaşık olması adayların sınav sürecini zorlaştırdı.

KPSS sınavları sonucunda ÖSYM tarafından cevap anahtarları yayımlanacaktır. Adaylar, bu resmi kaynaklardan doğru cevapları öğrenerek sınav sonuçlarını değerlendirebilirler.

Ancak sonuç olarak, Ayasofya kelimesinin Türkçe kelime anlamı "kutsal bilgelik" veya "mukaddes akıl" olarak ifade edilebilir.

2023 KPSS 'Ayasofya' ne demek? KPSS Ayasofya sorusunun cevabı! ile ilgili etiketler KPSS Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.